Sophia Loren örök ikon: mutatjuk a díva legjobb divatpillanatait

2024. június 06.
Sophia Loren egy igazi divatikon. Stílusa örök és klasszikus, szinte bárhol megállja a helyét. Mutatjuk az olasz színésznő legjobb divatpillanatait.
Sophia Loren örök ikon: mutatjuk a díva legjobb divatpillanatait
  • Sophia Loren közel kilencvenévesen is egy igazi díva.
  • Nők milliói akartak és a mai napig is akarnak Sophia Lorenre hasonlítani, ami nem meglepő, hiszen az olasz filmcsillag mindig és minden pillanatban elegánsan jelenik meg.
  • Mutatjuk Sophia Loren legikonikusabb divatpillanatait.

Ma már lassan meg sem lepődünk, ha egy celeb egy szál bugyiban jelenik meg a nyilvánosság előtt – gondoljunk például a Gucci tangában fotózkodó Kim Kardashianra –, és már-már az a furcsa, amikor valaki szépen felöltözve lép ki az utcára. A filmvilág legnagyobb dívái mindig tudták, hogyan kell bárkit levenni a lábáról egy elegáns húzással. Sophia Loren például az 50-es és 60-as évek egyik legnagyobb ikonja volt mellét hangsúlyozó fűzőivel és darázsderekú ruháival, de még egy egyszerű farmerben és csíkos pólóban is rendszerint csábítóan nézett ki.

Az olasz színésznőnek irigylésre méltó magabiztossága és gyönyörű alakja volt, amit imádott a divat eszközeivel hangsúlyozni. Soha nem fosztotta meg magától a kényeztetést, ugyanakkor a fitneszprogramját sem kürtölte világgá – már ha egyáltalán volt ilyen, de az akkor is inkább a római sétákat és a hollywoodi filmekben való helytállást jelentette. Sophia Loren büszke volt a testére, és ma, 89 évesen is az.

Sophia Loren stílusa örök inspiráció mindannyiunk számára! Attól a pillanattól kezdve, hogy 1958-ban öt filmes szerződést kötött a Paramounttal, neve az olaszok számára egybeforrt az Oscar-díjjal és a csillogás szinonimájává vált, ráadásul már 21 évesen is uralta a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegét. Még az sem számított, hogy éppen fehérneműben játszik olyan vezető férfi színészek előtt, mint Cary Grant és Marlon Brando.

Az olasz filmcsillag igazi kortalan szépség, és aki közel 90 évesen is vonzza a rajongó tekinteteket. Mutatjuk Sophia Loren legnagyszerűbb divatpillanatait!

Sophia Loren ikonikus divatpillanatai:

1. Sophia Loren 1966-ban

Sophia Loren egy egyedi Dior-ruhát viselt az 1966-os Arabesque című film forgatásán, Stanley Donen rendezésében. Az olasz színésznő mindenkit elkápráztatott a púderrózsaszín habos darabban.

Sophia Loren az Arabesque című film forgatásán

2. Sophia Loren 1955-ben

A mindössze 21 éves Sophia Lorenbe az egész világ beleszeretett, amint végiglejtett a 8. cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegén. Az olasz divattervező, Emilio Schuberth által tervezett ruhájában olyan volt, mint egy igazi hercegnő.

Sophia Loren a 8. cannes-i filmfesztiválon

3. Sophia Loren 1965-ben

A olasz színésznő az itáliai Riviérán is egy igazi díva – nem számít, hogy csak egy egyszerű kék póló-csíkos rövidnadrág kombót visel, a haját pedig szétfújta a szél.

Sophia Loren az itáliai Riviérán

4. Sophia Loren 1957-ben

Sophia Loren rövid pihenőt tartott az Elveszettek legendája című, 1957-es film forgatásán a líbiai sivatagban. Hosszú zöld ruhájában még alvás közben is rendkívül stílusos.

Sophia Loren az Elveszettek legendája című film forgatásán

4. Sophia Loren 1957-ben, ismét

Volt idő, amikor még nem illett meztelenkedni a vásznon, Sophia Loren viszont ekkoriban is bátor volt! A sztár Jean Negulesco rendező A fiú a delfinen című filmjének forgatásán bevállalta, hogy a tengerből kimászva vizes ruhája láttatni engedje melleit. Az eredmény: ikonikus, elegáns, de mégis szexi filmtörténeti pillanat.

Sophia Loren A fiú a delfinen forgatásán

Fotó: Getty Images