Különleges, midsummer stílusú fashion show-val nyitotta a nyarat a Daalarna

2024. június 29.
2024. június 20-án, a nyári napforduló ünnepén rendezték meg a Daalarna Gardenben a Daalarna legújabb varázslatos divatbemutatóját.

A Daalarna MIDSUMMER Fashion Show koncepcióját Szent Iván éjszakája, más néven a nyárközép, azaz midsummer ünnepe adta. Szent Iván éjszakája a népi hiedelmek szerint különleges, mágikus erővel bír, a nyár legmisztikusabb éjjele. A néphit szerint ilyenkor bármi megtörténhet, a kívánságok valóra válhatnak és varázslatos dolgok történhetnek.

Az idei esemény extra érdekessége volt, hogy a szentendrei Daalarna Garden először nyitotta meg kapuit a nagyközönség számára. A legújabb két Daalarna esküvői és alkalmi kollekció – ILLUSION és WHITE SWAN – mellett különleges, kizárólag erre az alkalomra tervezett ruhákkal is készült a tervező, Benes Anita, valamint a BATZ X Daalarna sneakerkollekció is debütált a kifutón.

A Daalarna ugyanis gondolt egy merészet, és a Batz cipőmárkával összefogva egy exkluzív sneakerkollekciót álmodott meg, amely az esküvőjükön a kényelmet előnyben részesítő menyasszonyok mellett a stílust, minőséget és egyediséget szem előtt tartó nők első számú választása lehet mostantól. A cipők magával ragadó dizájnját a Daalarna stílusérzéke, míg a prémiumminőség garanciáját a Batz több évtizedes szakértelme adja, amely nem ismer kompromisszumot a kiváló alapanyagokban és az innovatív megoldásokban sem.

A helyszínen a vendégeknek lehetőségük volt felpróbálni, valamint elsőként vásárolni is a különleges, 14 darabból álló cipőkollekcióból. A Daalarna webshopjában, valamint a batz.hu oldalán pedig mostantól bárki megrendelheti a kedvenc sneakerét.

A show-ra meghívott hazai hírességek közül többen már a Batz X Daalarna sneakerkollekció egy-egy darabjához álmodták meg a szettjüket, amit ráadásul az idei dresszkódnak köszönhetően a fehér tematika határozott meg.

„Úgy tartja a mondás, hogy Szent Iván éjszakáján bármi megtörténhet. Tegnap éjjel pontosan ez járt a fejemben, miközben az utolsó vendégektől is elbúcsúztunk a Daalarna Gardenben. A korábbi évek kora tavaszi bemutatói után nagyon vágytam már egy olyan eseményre, amit napsütésben, a szabadban, igazi fesztiválhangulatban rendezhetünk meg. Már csak azért is, mert az esküvői ruháknak is a leginkább a nyár és szabadtér a szezonja, úgyhogy ezzel vált igazán autentikussá az élmény a résztvevők számára. Külön öröm, hogy ezúttal nem egy külsős helyszínen, hanem a Daalarna vidéki otthonában, a Daalarna Gardenben rendeztük meg az éves divatbemutatót. A Daalarna Garden ráadásul először nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, hiszen a tavalyi soft opening óta még csak zártkörű eseményeket szerveztünk itt, de idén már minden körülmény adott volt ahhoz, hogy egy olyan helyszínen mutassuk be a legújabb Daalarna kollekciókat, ahol a menyasszonyok akár a saját esküvőjüket is tarthatják. Az is újdonság volt az előző évekhez képest, hogy míg az elmúlt években a bemutatókat több ezer fős közönség előtt tartottuk, most egy sokkal exkluzívabb, személyesebb rendezvényt álmodtunk meg, bár végül így is összesen közel ezer ember megfordult a Daalarna Gardenben ezen a napon. A Daalarna MIDSUMMER Fashion Show alkalmából egy feledhetetlen estét tölthettünk el együtt, hogy megünnepeljük a legújabb Daalarna kollekciók, valamint a Batz X Daalarna sneakerkollekció debütálását. Azt hiszem, hogy nem is kívánhatnék ennél többet, mint ami június 20-án a csillagok együttállásának köszönhetően megvalósult, talán csak annyit, hogy bárcsak örökké tartana ez a katartikus pillanat.”

Fotó: Holecz Endre