Sárgabarack
Tele van látásjavító és immunrendszer-turbózó A-vitaminnal, ráadásul bőven van benne rost is, ami még az emésztésnek is jót tesz. A vas, a magnézium és a kalcium segít, hogy ne vegyen erőt rajtunk a tavaszi fáradtság, arról nem is beszélve, hogy egy finom, lédús sárgabaracknál kevés jobb dolog kerülhet a kezünkbe egy meleg tavaszi napon.
Zöldborsó
Az élénkzöld, roppanós zöldborsón messziről látszik, hogy szuperétel! Édeskés íze ellenére elég alacsony a kalóriatartalma, viszont van benne sok rost és fehérje, így tápláló, mégis diétás tavaszi köret lehet. Rengeteg benne a magnézium és a kálium, ami segíti szívünk működését is.
Spenót
Ha tavasz, akkor spenót! Nem kell, hogy feltétlenül főzelék készüljön belőle, választhatjuk a ropogós leveleket saláta-alapanyagnak, vagy kissé megfonnyasztva meleg köretnek is. Azt pedig már régóta tudjuk, hogy a spenót mennyire egészséges: nagyon sok benne a vas, a vérnyomást szabályozó kálium, a C-vitamin és a K-vitamin is, szóval igazi vitamindús energiaforrás.
Fotó: Unsplash.com
Articsóka
Már nálunk is egyre többen szeretik a déliek kedvenc csemegéjének számító articsókát, bár sajnos még inkább a konzerv verziót vesszük, mint a jóval nehezebben felhajtható frisset. Az articsókában található antioxidánsok segítenek a gyulladáscsökkentésben és még a koleszterinszintet is kordában tartják, ami hosszútávon hozzájárulhat a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez is!
Ananász
Az ananász a diétázók kedvence csemegéje, amit tényleg nem csak ehető koktélos pohárként érdemes fogyasztani. Jót tesz az emésztésnek, rengeteg benne a C-vitamin és egy rakás értékes antioxidáns található benne. Ráadásul nagyon finom is!