Már heti 2 óra mozgás is elég, hogy boldogabb legyél

2018. augusztus 25.
Azt már régóta tudjuk, hogy a mozgás nagyon jó hatással van nemcsak fizikai, de mentális egészségünkre is. Most pedig kiderült, hogy már 2 órával is rengeteget elérhetünk!
Fotó: Unsplash.com

Nem győzzük hangsúlyozni, mennyire fontos a rendszeres mozgás, és elsősorban nem a kockás has miatt, hanem azért, mert sokkal jobban érezzük magunkat tőle. Ráadásul nem is kell igazán megerőltetnünk magunkat, hogy javuljon mentális egészségünk.

The Lancet Psychiatry friss tanulmánya szerint elég heti 2 óra, hogy érzékeljük magunkon az áldásos változást. A tanulmány kifejezetten felhívja rá a figyelmet, hogy azok, akik mindennap (vagy akár naponta többször is) keményen edzenek egyáltalán nem számolnak be kiugró hangulatról és lelki stabilitásról, a kutatók szerint azért, mert a megszállott sportolás már önmagában stresszor lehet.

Szóval mindenképpen mozogjunk rendszeresen, de egyáltalán nem baj, ha nem töltünk minden napot az edzőteremben. Legalábbis ha az elsődleges célunk valóban a kiegyensúlyozottság és nem a tökéletesen kerek fenék.