3 tipikus edzés utáni hiba

2019. február 04.
Azt nagyjából tudjuk, mik a szabályok közvetlenül az edzés előtt, de az sem mindegy, mit csinálunk sportolás után. Ezeket például semmiképp ne tegyük.
edzes-nyaron

Nem nyújtasz

Lehet, hogy nem tűnik olyan fontosnak, de ez az egyik legnagyobb edzés utáni hiba. A nyújtás segíthet megelőzni az izomfájdalmakat, megnyugtatja az idegrendszert, segít, hogy a tested hajlékonyabbá és rugalmasabbá váljon, amitől pedig nemcsak sokkal jobban érezheted magad, de nagyban csökkentheted a későbbi sportsérülések előfordulását és fokozhatod edzésed hatékonyságát is.

Víz helyett kávé

Érthető, hogy a fárasztó sportolás után kávéval jutalmaznád magad, de ez lehet, hogy nem annyira jó ötlet. Egy izzasztó edzés során rengeteget izzadunk, ezért a legfontosabb feladat a test hidratálása, amiben a vizet elvonó kávé egyáltalán nem segít. Szóval még a kávézó előtt mindenképp gurítsunk le egy néhány nagy pohár vizet.

Smoothie-mánia

Nagyon divatosak letek az edzés utáni protein-smoothie-k, de nem biztos, hogy testünknek szüksége van erre. Ha például edzés után nem sokkal megyünk ebédelni vagy reggelizni, teljesen felesleges, hogy még az öltözőben legurítsuk azt a masszív shake-et. Próbáljunk inkább következetesen úgy étkezni, hogy fehérjében és rostokban gazdag, egészséges és változatos fogások kerüljenek az asztalunkra.

Fotó: Profimédia – Red Dot