Pofonegyszerű gyakorlatokkal edzik lábukat a balerinák

2021. január 09.
A koronavírus-járvány tartogatott hasznos meglepetéseket is számunkra. Mivel a pandémia miatt a balett-táncosok is otthon ragadtak, sokan közülük a közösségi oldalakon osztották meg edzésmódszereiket. Az egyik kedvencünk ez a lábfejerősítő sorozat, amit Vanessa Meikle fiatal balerina árult el követőinek.

Fontos a hasizmok, karizmok és hátizmok erősítése, karbantartása, ám gyakran elfeledkezünk a lábfejről. Pedig ez az a testrész, amely egész nap cipeli a súlyunkat, tartja a testünket, és elvisz oda, ahova szeretnénk. A balerinalábfej-tréning azért is tűnik olyan hatásosnak, mert azon túl, hogy garantáltan csodás lábakat varázsol, ha rendszeresen végezzük, pont azokat az izmokat erősíti, amelyeket legtöbbet használunk az életünk során. Tartsuk tehát bármilyen módszerrel karban a testünket, jógázzunk, fussunk, súlyzózzunk vagy kosárlabdázzunk, hasznos, ha beépítjük ezeket a rém egyszerű gyakorlatokat a napi mozgásrutinunkba, hogy megőrizzük a lábfej egészségét.

balett-lab-edzes-otthon

A lábfej izmainak anomáliái, a befelé dőlő lábtőcsont, lúdtalp nem csak eltaposott cipőket eredményeznek. Itt alapozzuk meg – vagy éppen előzzük meg – a negyvenes-ötvenes éveinkben jelentkező térdfájást, csípőproblémákat, derék- és hátfájást. Gondolnánk például, hogy a lábfej súlypontjának eltolódása okozza a nyakfájásunkat? Pedig nagyon könnyen megtörténhet. Mutatjuk tehát a balerinák kötelező gyakorlatsorát a lábfej erősítésére.

@nessiekatee

BALLET LOWER LEG WORKOUT! for quarantine 🙁 like for an arms and back workout!!!! #foryou #viral #ballet #workout #quarantine

♬ CITY OF ANGELS 24KGoldn Funk Remix – LLusion

Képzelhetjük magunkat mi is balerinának, miközben a következő sorozatot végezzük, akkor még szórakoztatóbbak a gyakorlatok.

  • páros lábon lábujjhegyre emelkedés: 30-szor
  • egy lábon lábujjhegyre emelkedés: 10-szer mindkét lábon
  • sípcsont melletti izom masszírozása a feszültség oldására egy közepes méretű tégely segítségével
  • gumi fitneszszalaggal a boka erősítése: 20-szor
  • fitneszszalaggal a lábujjak erősítése: 15-ször
  • fitneszszalaggal a boka és lábujjak erősítése egyszerre: 20-szor
  • boka izmainak erősítése fitneszszalaggal oldalirányban: 20-szor
  • fitneszszalaggal a bokák körül, csípőszéles terpeszben lábujjhegyre emelkedés: 20-szor
  • az egyensúly fejlesztésére: csukott szemmel lábujjhegyre emelkedés váltott lábbal

Olvastad már?

Fotó: Getty Images