5 hiba, amit ebéd utáni szunyókálás közben elkövethetünk

2021. június 06.
Gyerekként gyűlölted, felnőttként visszasírod – a délutáni szundi a kor előrehaladtával egyre inkább felértékelődik az emberek szemében. Egy rövid délutáni szunyóka nemcsak fizikailag, de szellemileg is fel tud tölteni, ám fontos, hogy bizonyos szabályokra odafigyelj.

Ne késő délutánra időzítsd

Ha lehetséges, próbáld meg inkább kora délutánra időzíteni a szunyókálást! A szakértők egészen konkrétan azt ajánlják, hogy a legjobb, ha 14 óra után már nem fekszel le, egy késő délutáni szundítás ugyanis problémákat okozhat este az elalvásnál. A napod szervezesénél azt is vedd figyelembe, hogy egy szunyókálás után 30 percre minimum szüksége van a szervezetednek, hogy teljesen magához térjen.

Ne keseredj el, ha túl világos van

Vannak, akik bárhol, bármikor képesek elaludni, ám ha te nem tartozol ebbe a csoportba, akkor sem kell elkeseredned. Egy szemmaszk vagy egy sötétítő függöny segítségével bármilyen helyiségben megteremtheted az alváshoz ideális környezetet.

szundi-alvas-macska

Ne felejtsd el az ébresztőt!

A szakemberek szerint 30 pernél nem érdemes többet szundizni, bármennyire is csábító is. A túl hosszú alvás ugyanis megint csak az éjszakai pihenésedet zavarná meg.

Ha alvászavarral küzdesz, jobb nem szundizni délután

Ha inszomniával vagy egyéb alvászavarral küzdesz, akkor van egy rossz hírünk. A szakértők szerint a délutáni szunyókálás csak súlyosbítja ezeket a problémákat, szóval jobb, ha napközben megpróbálsz inkább ébren maradni.

Ne hagyd figyelmen kívül a tested jelzéseit!

Egy jó kis délutáni szundi fizikailag és mentálisan is fel tudja tölteni az embert, viszont ha azt veszed észre, hogy már át sem tudod vészelni a napot délutáni alvás nélkül, akkor érdemes lehet felkeresned egy szakembert. A kóros fáradtság és kimerültség mögött komolyabb okok is húzódhatnak.

Forrás: apartmenttherapy.com Fotó: Getty Images

Olvass tovább!

beauty-awards-felhivas

Szavazni ITT tudsz!