Sportolni mindenki azért jár, hogy fejlődjön: győzzük le az edzőtermi szorongást!

2021. július 26.
Kezdőként az edzőteremben olyan, mint egy idegen országban, nyelvismeret nélkül. Bármilyen nehéz is, ne adjuk fel, ugyanis az edzőtermi szorongás megszelídíthető – és a terembe járással sokkal többet nyerhetünk, mint amit veszíthetünk.

1. Kezdjük el minél hamarabb!

Minél fiatalabb korunkban megszokjuk, megszeretjük a sportolást, annál könnyebb lesz felnőttként megtalálni a helyünket az edzőtermekben. De ha eddig kimaradt az életünkből a sport, akkor sem veszett el minden! Gondoljunk arra, hogy mindenki, aki az edzőteremben van, valamikor kezdő volt, és éppen olyan szégyenlős, mint most mi vagyunk. Illetve az is jó, ha az eszünkbe jut, hogy már az nagy szám, hogy megtettük az első lépést – ezt pedig mindenki más is nagyra fogja értékelni!

2. Nem néz minket senki

Mindenki úgy érzi az edzőteremben, hogy minden szem rá szegeződik, azt vizslatja, hogy néz ki, tudja-e használni a kondigépet, vagy hogy mennyire izzadta át a szettjét. De ez egyáltalán nincs így, mindenki más is csak azzal van elfoglalva, hogy megfelelően csinálja a gyakorlatokat, tartsa a tempóját és túléljen/élvezze a sportot. Ha elbizonytalanodunk, gondoljunk csak erre!

edzoterem-szorongas

3. Fókuszban a személyes fejlődés

Még a legmenőbb kondis arcoknak is vannak rossz napjaik, ők sem elégedettek mindig a testükkel és a teljesítményükkel, így semmi értelme rájuk irigykedni. A legfontosabb, hogy mindig a személyes fejlődésünkre koncentráljunk, és tudatosítsuk, hogy napról napra, edzésről edzésre ellenállóbb, egészségesebb lesz a testünk, ez pedig előbb vagy utóbb a várva várt magabiztosságunkat is meg fogja hozni!

Fotó: Unsplash, Forrás: Insider

Olvass tovább!