Ezért nem kell aggódnunk, ha felszaladt pár kiló nyaralás alatt

2022. július 18.
Ha elengedjük a gyeplőt nyaralás alatt, nem kell aggódnunk akkor sem, ha netán néhány kilóval többet mutat a mérleg, mikor hazatérünk. Nem a zsír gyarapodott rajtunk, nagy valószínűséggel csak a víz több a szervezetünkben.

Rebel Wilson jelentette be közösségi oldalán, hogy három kilót hízott, mivel nem tudott ellenállni az all-inclusive ellátásnak a szállodában, ahol nyaralt. Az ausztrál színésznő egészségtudatos hozzáállásának és a rengeteg gyaloglásnak köszönhetően 2020 óta már több mint 34 kilótól szabadult meg. „Minden önkontrollom elveszítettem, de tudjátok mit? Holnap felkelek, és tornázom, elegendő vizet iszom, egészségesen eszem újra és szeretem magam” – írta a fotója mellé Wilson. A szakértők pedig egyetértenek vele.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rebel Wilson (@rebelwilson)

A néhány nap – esetleg egy-két hét – alatt felszaladt kilókat még nem zsír adja. Egyszerűen nem lehetséges, hogy ennyi idő alatt kialakuljanak a zsírpárnák. Egyszerűen a szokásos étrendünk felborulása áll a háttérben, és nagyrészt a szervezetünkben visszatartott víz felelős érte.

„Sokkoló lehet, hogy kilókkal mutat többet a mérleg, ám jó ha tudjuk, hogy ez normális, miután többet ettünk a szokásosnál. Stresszelni viszont felesleges miatta – mondta Kara Mockler dietetikus. – Az ünnepek, nyaralás során több szénhidrátot és sót tartalmazó ételt fogyasztunk, ezek mind fokozzák a vízvisszatartást a szervezetünkben.” Ezért puffadunk fel és érezzük nehezebbnek is magunkat. „Ha visszatérünk a normális étrendünkhöz, a testsúlyunk is normalizálódik. Nincs szükség sem fogyókúrára, sem plusz edzésre. Egyszerűen csak a szokásos, egészséges életmódunkra.”

Forrás: Insider Fotó: Getty Images

Olvass tovább!