Sose találod ki, milyen színű lesz a legtrendibb kanapé 2023-ban

2023. január 17.
Nem újdonság már 2023-ban a színes kanapé. Az viszont igen, melyik szín lesz a legmenőbb!
  • Ismét egy visszatérőt köszönthetünk a színek között a lakásdekorációban, különös tekintettel a kanapétrendekre: a sárgát. 
  • Különösen a szürke, esős napokon jelent üde színfoltot egy sárga kanapé a neutrális tónusú szobánkban.
  • Persze a sárgának rengeteg árnyalata van, így elég nagy a játékterünk.

Nem meglepő, hogy a téli hónapokban ismét felbukkant a sárga a lakásdekorációban mint slágerszín. Sofie Hepworth brit lakberendező például egész stúdiójának berendezését egy sárga kanapé köré építette fel. „Azt gondoltam, hogy roppant vidám lenne és azonnal mosolyra csábítana, amint belép valaki, ha a sárga kanapé van a középpontban” – mondta Hepworth. 

Ezt mi is megtehetjük saját otthonunkban. A sárga kanapé vibráló energiával tölti meg a tereket akkor is, ha egyébként semleges színeket használunk a falak és a többi lakásdekorációs kiegészítő megválasztásakor.

Ha nem csak a kanapénk sárga, hanem a kiegészítők is, olyan, mintha mindig sütne a Nap

Ha nemcsak a kanapénk sárga, hanem a kiegészítők is, olyan, mintha mindig sütne a nap

Jó megoldás az is, ha nemcsak a kanapénk sárga, de sárga függönyt, székeket, párnákat, szőnyeget és plédeket választunk mellé. Így olyan hatást kelt a helyiség, mintha mindig besütne a nap.

Szerencsére a sárgának rengeteg árnyalata van az egészen visszafogott vajsárgától az élénk és vibráló napsárgán át a karakteres és domináns mustársárgáig, így mindenki megtalálhatja azt a sárgát, ami valóban illik a személyiségéhez és az otthonához.

A mustársárga a komolyabb, visszafogottabb árnyalatok kedvelőinél lesz népszerű

A mustársárga a komolyabb, visszafogottabb árnyalatok kedvelőinél lesz népszerű

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Getty Images