Napi 2 perc, 1 gyakorlat, és leolvad a zsír a hasunkról és a derekunkról

2023. március 17.
Egyetlen mindenható gyakorlat, amivel a testünk összes izmát megmozgathatjuk. Azért is roppant hasznos ez a mozdulat, mert fejleszti az egyensúlyt. Nem utolsósorban pedig centiket farag a derekunkból és hasunkból, de a combokat is feszesíti.
Napi 2 perc, 1 gyakorlat, és leolvad a zsír a hasunkról és a derekunkról
  • Mindig jól jön egy olyan gyakorlat a rohanó hétköznapokon, ami nem igényel túl sok időt, mégis hatásos.
  • Az Instagramra feltöltött videón látható mozdulatsor a test összes izmát megdolgoztatja és feszesíti.
  • Két percig kell végezni mindennap, és a gyakorlat már két hét után láthatóan centiket farag a derekunkból és hasunkból.

Nincs mindennap egy óránk arra, hogy elvégezzük a napi edzésrutinunkat a gyerekek, munka és háztartás háromszögében. Örülünk, ha egy 15 perces edzés belefér a sűrű időbeosztásunkba. Ám vannak olyan napok, amikor még ennyi sem jutna a sportra. Ilyenkor jönnek jól azok a gyakorlatok, amiket akár akkor is elvégezhetünk, amikor valami más teendőknek igyekszünk a végére járni, például főzés vagy fogmosás közben.
De két percet is találunk azért a napunkban arra, hogy a teljes testet átmozgató gyakorlattal kicsit felfrissítsük a testünket. Különösen ajánlott reggel, rögtön ébredés után megcsinálni azt a mozdulatsort, amivel minden egyes izmunkat megdolgoztatjuk. 

Hogyan végezzük a 2 perces átmozgató gyakorlatot?

Ahogy az Instagramra feltöltött videón is látszik, a mozdulatsor kiinduló testhelyzete a négykézláb támaszkodás. Ezután azonban nem kell túl bonyolult gyakorlatokat végeznünk ahhoz, hogy a testünk minden egyes izmát megdolgoztassuk. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Kerri Verna (@kerrivernatraining)

 

  1. Helyezkedjünk el négykézláb a szőnyegen.
  2. A tenyerek legyenek a váll alatt, a karok függőlegesek. A lábak csípő széles terpeszben. A comb és a lábszár derékszöget zár be. 
  3. Szorítsuk be egy puha labdát a térdek közé. Teljesen jó helyette egy párna is. 
  4. Emeljük el a térdeket a matracról.
  5. Toljuk hátra a karokat belégzésre, hogy a lábakat kinyújtsuk. A hasunkat tartsuk aktívan mindvégig. Ha leér a sarkunk a matracra, nyomjuk bele. A labdát vagy párnát mindvégig szorítsuk a térdek közé.
  6. Kilégzésre hajlítsuk ismét a térdet derékszögben és engedjük vissza a karokat. 
  7. Végezzük ezt a gyakorlatot 2 percig.

Ne siessünk és ügyeljünk mindvégig a precíz kivitelezésre a kétperces intervallumban, amíg a mozdulatsort folyamatosan végezzük. Ha kiengedjük az izmokat, könnyen elveszítjük az egyensúlyunkat, így ezzel a gyakorlattal a koncentrációnkat is fejlesztjük, nemcsak a derekunkat vékonyítjuk.

Miért hatásos a teljes testet megdolgoztató mozdulatsor?

Mivel nagyon kell koncentrálnunk és az összes kicsi izmunkra szükségünk van ahhoz, hogy helyesen végrehajtsuk ezt az egyszerű mozdulatot, a gyakorlat nagyon hatásos. Feszesíti a kart és a vállakat, hiszen erősen tolnunk kell a tenyeret a szőnyegbe, hogy ne boruljunk fel közben.

A hasizom is dolgozik, különben a törzsünk, derekunk, csípőnk beesne a mozdulat közben, így könnyen derékfájás lenne a végre, hiába csak 2 percig végezzük a teljes testet átmozgató gyakorlatot.

A lábak és a farizom is végig dolgozik, különben a párna vagy labda esne ki a térdek közül. Könnyű tehát látni, miért olyan zseniális ez a nagyon egyszerűnek tűnő mozdulat. Érdemes beillesztenünk a napi rutinunkba, ha szeretnénk, hogy gyorsan és hatásosan formálódjon a testünk.

Fotó: Unsplash