A zseniális módszerrel úgy pucolhatod a gránátalmát, hogy nem fröccsen szét

2023. március 25.
Mutatjuk, hogy lehet úgy gerezdekre szedni egy vágással és egy mozdulattal a gránátalmát, hogy nem borítja be utána a ruhánkat és a konyhánkat a sok apró vörös pötty a gyümölcs szétfröccsenő levéből.
A zseniális módszerrel úgy pucolhatod a gránátalmát, hogy nem fröccsen szét
  • A gránátalma gerezdekre szedését érdemes ellesni a profiktól.
  • Az egyszerű bevágás után szinte magától esik szét a gyümölcs, így könnyedén kiszedhetjük a piros magokat.
  • Egy kis gyakorlásra persze szükségünk lehet, mielőtt nekünk is úgy megy majd a gránátalma aprítása, mint a videón.

A gránátalma az egyik legfinomabb gyümölcs. Ráadásul nagyon egészséges is. Különösen tél végén nagyon hasznos, ha minél többet fogyasztunk belőle, amikor minden vitaminforrásra szükségünk van. 

Nagy küzdelmet jelenthet azonban, hogy hozzájussunk a gránátalma magjaihoz. Ha ismerjük azonban a helyes módszert, nem kell nagytakarítást csinálnunk a konyhában, miután megpróbáltunk megpucolni egy gránátalmát. 

Hogyan szedjük szét a gránátalmát fröcskölés nélkül?

A közösségi oldalakon már több ezren lájkolták és osztották meg azt a videót, ahol egy igazi profi mutatja meg, hogyan lehet néhány egyszerű mozdulattal megpucolni a gránátalmát. Semmi fröcskölés, semmi elpotyogó magok. Mutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre csinálni:

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Satisfy Pleasant 💫 (@satisfypleasant)

 

  1. Vágjuk be a gránátalmát hatszög alakban egy éles késsel a gyümölcsnek azon a felén, ahol a virág porzója volt. Emeljük le az ezután sapkaszerűen leváló véget.
  2. Ahol látjuk a gerezdeket elválasztó fehér hártyát, hosszában vagdossuk be a gránátalmát. 
  3. Nyissuk szét a szétváló gerezdeket és húzzuk ki a hártyát a gerezdek közül.
  4. Egy tálba fröcskölés nélkül kipergethetjük a magokat a gránátalma belsejéből.

Mit tegyünk, ha nem akarjuk az egész gránátalmát megenni egyszerre?

Az sem gond, ha nem akarjuk egyszerre elfogyasztani az egész gránátalmát. Ilyenkor csak annyi gerezdnél vágjuk be hosszában a gyümölcsöt, amennyit éppen meg akarunk enni vagy fel akarunk használni. 

A gránátalmát ehetjük magában is, isteni finom és nagyon egészséges gyümölcs. Segíti az emésztést és a bélműködést a sok apró mag és a benne található rengeteg rost. De süteményekhez is használhatjuk, a gránátalmás-málnás Pavlova igazi különlegesség.

Mivel az édes mellett a savassága is karakteres, ezért salátákhoz vagy éppen ehhez a chilis-gyömbéres répakrémleveshez is kitűnő. 

Fotó: Unsplash