10 másodperced van, hogy megtaláld a hernyót a pillangók között

2023. március 17.
A csodaszép lepke is egy csúf hernyóból alakul át. Megtaláljuk a pillangók között a hernyót, ami még ott mászik valahol, várva, hogy belőle is színpompás lepke legyen? Nincs sok időnk rá!
Hol rejtőzik a hernyó a lepkék között?
  • A pillangók között valahol egy hernyó várja még, hogy belőle is gyönyörű lepke legyen.
  • Mennyi időre van szükségünk, hogy megtaláljuk a feladványon a hernyót?
  • Az emberek többségének legalább 40 másodpercre van szükségük, hogy rábukkanjanak a rejtett képes fejtörő megoldására. 

Rengeteg rejtett képes feladvánnyal próbára tehettük már a megfigyelőképességünket. Rá kellett jönnünk, hol rejtőzik a tollseprű a virágok között. De olyan fejtörő is akadt, ahol arra kellett rájönnünk, vajon merre bújt el a cica a rendetlen szobában. 

Hol rejtőzik a hernyó a lepkék között?

Hol rejtőzik a hernyó a lepkék között?

Ezúttal az a feladatunk, hogy a színpompás lepkék között megtaláljuk a hernyót, ami még most várja, hogy belőle is gyönyörű pillangó lehessen.

Hol bujkálhat a hernyó a lepkék között?

A feladatunk nem könnyű. A legtöbb embernek legalább 40 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy rájöjjön, hol bujkál a feladványon a lepkék között az aprócska hernyó. Csupán a fejtörőt megoldók 3 százaléka képes 10 másodpercen belül megtalálni a megoldást. 

Azért is van nehéz dolgunk, mert a lepkék látványos formái és színei elterelik a figyelmünket és lekötik az agyunkat. Minél tovább nézzük a képet, annál jobban fárad az agyunk és egyre kisebb eséllyel jövünk rá a rejtett képes feladvány megoldására. 

Mennyi idő kellett a hernyó megtalálására?

Adunk egy kis segítséget, ha elakadtunk volna a hernyó megtalálásával. A lepkék szárnyát kell jobban szemügyre vennünk, ha rá akarunk jönni arra, merre bújt el a hernyó. A kép jobb oldalán kell keresnünk a megoldást, a középső részen. 

Próbáljunk milliméterről milliméterre haladni, ne egészben akarjuk nézni a képet. Ha még így sem sikerült rájönnünk, merre bujkál a képen a hernyó, néhány sorral lejjebb megmutatjuk a rejtett képes feladvány megoldását. 

Addig is tegyük próbára magunkat hasonló fejtörőkkel. Próbáljunk rájönni, merre bújt el a képen a mopsz. Vagy oldjuk meg azt a feladványt, ahol egy gumikesztyűt kell megtalálnunk a tyúkok között.

Az aprócska hernyó a kép jobb szélén rejtőzik a lepkék között

Az aprócska hernyó a kép jobb szélén rejtőzik a lepkék között

Forrás: Reader’s Digest