Igazi inspiráció a macskabútor-tervező skandináv maximalista otthona

2023. április 17.
A skandináv maximalizmus tökéletes példája Carole Picou-Katmann amszterdami lakása. A macskabútor-tervező tökélyre fejlesztette az otthonosságot.
Így néz ki egy macskabútor tervező skandináv maximalista otthona
  • Az amszterdami macskabútor-tervező, Carole Picou-Katmann 3,5 éve él a 104 négyzetméteres lakásban párjával és két macskájával, Hipsterrel és Pandával.
  • A skandináv minimalizmust tökéletesen fordította át skandináv maximalizmusba.
  • A macskabútor-tervező otthona egyszerre eklektikus és letisztult, tökéletes inspiráció, ha tavasszal átrendeznénk az otthonunkat.

Csupán hat hónappal a koronavírus-járvány kitörése előtt vásárolta amszterdami lakását Carole Picou-Katmann macskabútor-tervező. Otthona felújítását is a járvány alatti karantén alatt fejezte be. A végeredmény tökéletes megtestesítője a skandináv maximalizmusnak

Ilyen a maximalista skandináv stílus

Monokróm tapéta eklektikus képekkel és műtárgyakkal

Monokróm tapéta eklektikus képekkel és műtárgyakkal

A macskabútor-tervező otthona nagyon színes és eklektikus. „Azt mondanám, hogy ez már skandináv maximalizmus – jelentette ki Picou-Katmann. – Megtalálható a százéves antik családi örökség és a modernista bútorok, de az utazásainkról hozott emlékek is a világ minden tájáról.”

Világpolgárok Skandináviában

„A párom spanyol és nem túl jó a minimalizmusban. Imádja a látványos dekorációkat, bútorokat, és nem ijed meg a színektől – folytatta a macskabútor-tervező. – Én francia, német és kanadai állampolgár is vagyok. Több országban is laktam már életemben. A macskabútorok, amiket tervezek, inkább a skandináv iskolát követik. Minimalisták, letisztultak, fenntarthatók. Portugáliában gyártják.” Természetesen két cuki macska is tartozik a családhoz. Hipster 13 éves, Panda 7. Mindkettő mentett cica. 

Szobrok, képek, festmények egy helyen a macskabútor-tervező amszterdami otthonában

Szobrok, képek, festmények egy helyen a macskabútor-tervező amszterdami otthonában

„Műgyűjtőnek vallom magam, mindig a szívemet követem és nem gondolkodok túl sokat, mielőtt hazaviszek valamit. Sőt, általában rögtön tudom, hol lesz a helye. Szeretjük azt is, ha cserélgetjük a képeink helyét a lakáson belül, de a bútorokat is gyakran átrendezzük.”

Ahogy például a hálószobán is látszik, szeretjük a színeket, vagy a fehér falat valamilyen színes műalkotással feldobni. Az én kedvenceim a pasztellszínek, például a zsálya, ami a dolgozószobámban is van, vagy a halvány rózsaszín. Minden helyiségben elhelyezünk egy-egy látványos, jellegzetes bútort is.”

Skandináv maximalizmus zsálya színű fallal, antik képekkel és karakteres kanapéval

Skandináv maximalizmus zsályaszínű fallal, antik képekkel és karakteres kanapéval

Színes, skandi, otthonos, hygge

A nappali-konyha-ebédlő-munkaállomás a macskabútor-tervező kedvenc helyisége a lakásban

A nappali-konyha-ebédlő-munkaállomás a macskabútor-tervező kedvenc helyisége a lakásban

A macskabútor-tervező kedvenc helyisége a nappali, ahol szintén tetten érhető a skandináv maximalizmus. Ez a szoba több funkciót is ellát a lakásban: étkező, konyha, nappali, dolgozó. „Nevezhetjük a lakás játszóterének is. Nyitott és érezni, ahogy a kreatív energiák áramlanak benne” – mondta Picou-Katmann.

Forrás: Apartment Therapy, fotó: Carole Picou-Katmann/Apartment Therapy