6 étel, amitől bizonyítottan jobb lesz a kedved

2023. június 28.
Ha rád tör a szomorúság legszívesebben egy nagy kanállal esnél neki a Nutellának? Bár elsőre jó ötletnek tűnik, de a hozzáadott cukorban bővelkedő édességek valójában nem tudják megoldani a problémádat, sőt… A cukor hangulatingadozásokat okozhat és még az egészségedre is rossz hatással van. Válassz inkább egészséges finomságokat!
6 étel, amitől bizonyítottan jobb lesz a kedved

Banán

A banán nemcsak tökéletes egészséges nassolnivaló, de bizonyítottan jó hatással lehet a hangulatodra is! Mindez a benne található sok-sok B-vitaminnak köszönhető, ami köztudottan csökkentheti a depresszió kialakulását. Ezen kívül a banánnak nagyon magas a káliumtartalma is, ez pedig jól jöhet a szív- és érrendszeri problémák ellen.

Avokádó

Oké, az avokádót valószínűleg már eddig is imádtad, de azt lehet, hogy nem sejtetted, hogy még a hangulatodnak is jót tesz! Ez a krémes finomság azzal tud hozzájárulni a kiegyensúlyozott jó kedvhez, hogy a benne lévő anyagok megemelik a szervezeted szerotoninszintjét.

Zabpehely

A zabpehelyben is nagyon sok B-vitamin található! Ha rendszeresen fogyasztod, javulni fog a teljesítőképességed, kiegyensúlyozottabb lesz az idegrendszered, és csökkeni fog a stressz-szinted.  Arra azért figyelj oda, hogy a zabpehely nem egyenlő a cukrozott reggeliző pelyhekkel… Keresd a natúr változatot!

Az étcsokoládéban található olajsav igazi nagyágyú a gyulladások ellen

Csokoládé

A csoki rengeteg antioxidánst tartalmaz, mellette egy rakás magnéziumot is, amik mind-mind javítani tudják a vérkeringést, ráadásul csökkenthetik a szorongást és a depressziót is. Bátran egyél néhány kockát a menzeszed előtt, hogy könnyebben átvészeld a PMS-sel járó hangulatingadozást.

Bogyós gyümölcsök

A bogyós gyümölcsökben található antocianin nevezetű vegyületek hatékonyan veszik fel a harcot az oxidatív stresszel szemben, mely számos betegség kiváltó oka lehet. 

Olajos magvak

A diófélékben és a különböző olajos magvakban található melatonin nevű vegyületnek fontos szerepe van a kiegyensúlyozott alvásban, de csökkenti a szívbetegség és a cukorbetegség kockázatát is, sőt, segíthet leküzdeni a stresszt is.

Fotó: Getty Images, Unsplash