Ez a flörttechnika olyan hatásos, hogy az már félelmetes

2023. augusztus 17.
Mindegy, hogy introvertáltak és félénkek vagy extrovertáltak és magabiztosak vagyunk, megtanulhatunk hatékonyan flörtölni. Mutatjuk, hogyan!
Leghatékonyabb flörtölési módszerek
  • A flörtölésben az az izgalmas, hogy mindig van egy kis kockázata.
  • Szerencsére a flörtölés tanulható, bár tény, hogy van, akinek könnyebb, van, akinek nehezebb.
  • 4 olyan technikát mutatunk, amivel nagyon hatékonyan flörtölhetünk.

Amikor megismerkedünk valakivel, akit vonzónak találunk, a flörtölés az első lépés. Olyan ez, mint egy tánc. Szerencsére nemcsak a tangó, hanem a flörtölés lépései is megtanulhatók. Lehet cuki, bolondos vagy szexi – a flörtölés célja, hogy felkeltse a másik ember figyelmét vagy tudassa vele, bejön nekünk. 

Mindig van egy kis kockázat a flörtben

Nagyon jó módszer a flörtölés arra, hogy kommunikáljuk a kiszemeltünk felé, jobban meg akarjuk ismerni. Ugyanakkor mindig benne van a pakliban a hasra esés kockázata. Mi van, ha a másik nem veszi a lapot, esetleg nem kölcsönös az érdeklődés? 

Teljesen természetes, ha óvatosak vagyunk és félve tesszük meg az első lépéseket. De a bizonytalanságunk csökkenthető, ha megtanulunk jobban flörtölni. 

A flörtölés egy képesség és tanulható

Nem mindenkinek egyformán könnyű flörtölni. Aki extrovertált és magabiztos, annak valószínűleg nem tűnik nagy feladatnak flörtölni. De egy visszahúzódó, félénk, introvertált ember számára abszolút a komfortzónán kívül helyezkedik el a flörtölés. Az ismerkedéssel kapcsolatos szorongásuk viszont enyhíthető, ha megtanulják, milyen lépésekkel lehet jobban flörtölni. 

Mit kell tudnunk, mielőtt flörtölünk?

Mielőtt a hatékony flörtölési technikákra rátérnénk, jó tisztázni néhány dolgot ezzel kapcsolatban. 

  • Olyan emberrel flörtöljünk, aki nem foglalt.
  • Mi is csak akkor keveredjünk flörtbe, ha nem vagyunk foglaltak. A párunk számára nem biztos, hogy csak egy kis semmiség, ha mással flörtölünk.
  • Legyünk tudatában a hatalmi dinamikának és a lehetséges következményeknek. Mi történhet, ha a főnökünkkel flörtölünk?
  • Csak akkor flörtöljünk, ha az helyénvaló. Lehet, hogy nem a szülői értekezlet a legjobb hely arra, hogy a gyerekünk tanárával kikezdjünk.
  • Értsünk a jelekből, ha a másik ember nem vevő a flörtölésre.

Hogyan a leghatékonyabb a flörtölés?

Több összetevője is van a hatékony flörtölésnek. Ha az alábbi négy elemet jól begyakoroljuk, biztosan célt érünk az ismerkedésnél.

  1. Flörtölés szavak nélkül Egy elkapott pillantás is kifejezheti, hogy érdeklődünk valaki iránt. Ez csak néhány másodperccel tovább kell, hogy tartson, mint az egy számunkra közömbös emberrel lenne. A mosoly is elengedhetetlen, ez legyen finom és kedves. 
  2. Önmagunkat adjuk flörtölésnél Ne játsszuk meg magunkat, ne akarjunk másnak tűnni. Ne játsszuk meg a magabiztost, hogy elrejtsük a bizonytalanságunkat. Úgyis felszínre tör, amivel pont ellenkező hatást érhetünk el. Legyünk őszinték, amennyire csak lehet.
  3. Legyünk kíváncsiak, de ne tolakodók A flört lényege, hogy jobban megismerjük a másik embert. Kérdezzünk, hallgassuk meg a választ, reagáljunk. Érződjön rajtunk, hogy tényleg érdekel, amit a másik mond a flörtölés közben.
  4. Mutassuk meg a legjobb oldalunkat Ehhez az első lépés, hogy tudatosítjuk magunkban, igenis van mire büszkének lennünk. Időbe telik, mire az önértékelésünket felépítjük, de ha tudatosan dolgozunk rajta, ez a flörtjeinkben is érződik majd. 

Forrás: Your Tango, fotó: Unsplash