Így néz ki a valódi férfi és női orgazmus a mesterséges intelligencia szerint

2023. szeptember 01.
Azt tudjuk remélhetőleg, milyen érzés az orgazmus. De hogy néz ki? Végre valami hasznos dologra is használták a mesterséges intelligenciát.
Így néz ki a mesterséges intelligencia szerint az orgazmus
  • A Lovehoney és a Womenizer nevű szexuális egészséggel foglalkozó cégek együtt alkották meg a mesterséges intelligencia segítségével a valódi emberi orgazmusról készült képeket.
  • Azt is elmagyarázták, hogyan tudta megalkotni egy emberi testi érzet képét a mesterséges intelligencia.
  • Azon túl, hogy máshogy néz ki a férfi és női orgazmus, a mesterséges intelligencia az emberi örömérzet egész széles skáláját rajzolta meg.

Öt férfit és öt nőt szereltek fel a szívműködésüket monitorozó ECG készülékkel, hogy szexjátékokkal való maszturbálás közben rögzítsék, milyen változások történnek a testükben orgazmus közben. Az így kapott adatokból rajzolta meg a mesterséges intelligencia, hogyan is néz ki a valódi emberi orgazmus.

Nem csak egyféle orgazmus létezik

Miután átadták az adatokat a programozóknak, akik betáplálták azokat a mesterséges intelligencia szoftverbe, vizuális formát öltöttek a szívműködést jellemző értékek. A végeredmény egy sor kép az orgazmus különböző típusairól.

Elisabeth Neumann, a Lovehoney szexológusa és a tanulmány vezetője nem lepődött meg, hogy több különböző képet is kaptak, hiszen az orgazmus nem ugyanolyan érzés mindenki számára. „Az orgazmus lehet erőteljes, intenzív, földrengésszerű. Másoknál gyengéd, csiklandozó vagy éppen meglepetésszerű. Egyvalami közös mindenkinél: nem lehet nem észrevenni – mondta Neumann. 

Női orgazmus a mesterséges intelligencia által készített képen

Női orgazmus a mesterséges intelligencia által készített képen

Azért tartották fontosnak, hogy látható módon is megmutassák, milyen sokféle formája van az orgazmus élményének, mert így végre leszámolhatunk azzal az elavult szemléletmóddal, hogy az orgazmusnak van helyes vagy normális típusa. 

Milyen az orgazmus?

Női orgazmus a mesterséges intelligencia által készített képen

Női orgazmus a mesterséges intelligencia által készített képen

A felmérésben általában vulkánkitöréshez, tűzijátékhoz vagy csillagszóróhoz hasonlították a megkérdezettek az orgazmus érzését. A mesterséges intelligencia által rajzolt képek ennél sokkal nagyobb változatosságot mutatnak. „Az orgazmus olyan egyedi, mint az ujjlenyomat. Színek, energiák és érzelmek kavalkádja” – magyarázta Neumann. 

Érdekesség, hogy a nem láthatóan nem játszik nagy szerepet abban, milyen típusú az ember orgazmusélménye. Más szóval nincs női vagy férfi típusú orgazmus. Valójában a mesterséges intelligencia által alkotott képek azt mutatják, hogy a férfi és női orgazmus eléggé hasonló lehet egymáshoz.

Már megint nemek szerint diszkriminál a mesterséges intelligencia

A mesterséges intelligencia a női orgazmust tipikusan nőiesnek tartott, a férfit férfiasnak tartott színekben ábrázolta

A mesterséges intelligencia a női orgazmust tipikusan nőiesnek tartott, a férfit férfiasnak tartott színekben ábrázolta

Ugyanakkor vannak azért eltérések a nemek között, csak nem magában az orgazmusban. Úgy tűnik, a mesterséges intelligencia az orgazmus esetében is megmutatta, milyen diszkriminatív a nemek tekintetében. „Láthatjuk, amit már sokan és régóta felrónak a nemek közötti diszkriminációval kapcsolatban a mesterséges intelligenciának – mutatott rá Neumann. – A női orgazmust a tipikusan női színeknek tartott árnyalatokban rajzolta meg. Ez is mutatja, hogy mennyire befolyásolják a beletáplált társadalmi normák és sztereotípiák a mesterséges intelligenciát.”

Forrás: Marie Claire Australia, fotó: Lovehoney, Unsplash