Utálod lehajtogatni a ruhákat a szárítóról? Ez az okos trükk segíthet!

2023. szeptember 13.
Egy ADHD-soknak életmódtanácsokkal segítő coach osztotta meg azokat az okos trükköket, melyekkel sokkal gyorsabban a végére járhatunk a tiszta ruhák elpakolásának. Így biztos nem gyűlnek majd a kanapén a hajtogatásra váró pólók és nadrágok.
Ruha hajtogatás
  • Nagyon sok ember számára a legutálatosabb házimunka lehajtogatni a tiszta ruhákat a szárítóról és elpakolni a szekrénybe.
  • Az ADHD-sok által gyakran alkalmazott trükk segíthet, hogy gyorsan végezzünk ezzel a feladattal.
  • Mi a titok? Egyszerűen nem kell hajtogatni!

Mindenki ismer valakit, akinek a ruhái mindig katonás rendben, élre hajtogatva, egyenletes stócokban állnak a szekrényben. És van a másik véglet: akik számára egyszerűen fizikai kínszenvedést okoz lehajtogatni. 

Nekik segíthet az a trükk, amit a TikTokon osztott meg az ADHD-soknak életmódtanácsokkal segítő coach, Kelly Baums. A videóban három tippet is mutat, ám az egyik az, ami valóban működik a ruhák lehajtogatásában.

@kellybaums

Replying to @Brookelindsey hope this gives you a starting point! Let me know what other tricks you use! adhdtips neurospicy adhdsupport adhdcoach adhdcheck

♬ original sound – Kelly B

A ruhahajtogatás titka

Mi a titok, amivel gyorsan összehajtogathatjuk a ruhákat? Ha nem hajtogatunk. A hagyományos összehajtás helyett Baums ugyanis a szekrény polcait felcímkézett tárolókkal rakta tele. Egyszerűen a megfelelő dobozba rakja a szárítóról leszedett ruhákat, hajtogatás nélkül. 

A polcok távolságától függ, milyen nagyságú tárolókat helyezhetünk el rajtuk. A lakberendezési áruházakban bőven válogathatunk a kedvünkre való dobozok között. 

A ruhapurgatórium

Ahelyett, hogy a kanapé sarkában gyűjtenénk a ruhákat, rendszeresítsünk egy kosarat számukra

Ahelyett, hogy a kanapé sarkában gyűjtenénk a ruhákat, rendszeresítsünk egy kosarat számukra

Baums javasolta azt is, hogy helyezzünk el egy kosarat a földön, ez egyfajta ruhapurgatóriumként funkcionál. Ide rakhatjuk azokat a ruhákat, amiket egyébként csak egy székre dobnánk le, ahol gyűlik és gyűlik a még nem piszkos, de már nem teljesen tiszta öltözékek garmadája. Így sokkal rendezettebbnek tűnhet majd otthonunk, ha nem hevernek ruhahalmok a bútorokon.

Mi a helyzet a gyűrődéssel?

Baums erősen javasolja vasalás helyett a gőzölést, ha gyűrődésekkel kell megküzdenünk. Ilyenkor csak felakasztjuk a ruhát, amit kivettünk a szekrényben tárolt kosárból vagy az átmeneti tárolónkból, majd néhány perc alatt kisimíthatjuk.

Forrás: Apartment Therapy, fotó: Unsplash