Csak 10 másodperced van megtalálni a rejtett számot a képen!

2023. október 14.
Ez az a feladvány, ami az agyunkba férkőzik, és képtelenek vagyunk addig feladni, míg meg nem találjuk a megoldást. Mennyi idő kell, hogy meglássuk a rejtett számot a képen?
  • Igazi fejtörővel van dolgunk, ami nem hagy nyugodni addig, míg meg nem találjuk a megoldást.
  • Csak az emberek 1 százaléka képes 10 másodpercen belül megtalálni a 758,707 számot a képen.
  • Bár könnyűnek tűnik, mégis sokkal nehezebb meglátnunk a rengeteg többi szám között.

Vannak azok a feladványok, amiket egyszerűen muszáj megoldanunk, különben egyfolytában azon jár az eszünk. Ez a számos fejtörő is ezek közé tartozik.

A feladat nehezebb, mint amilyennek elsőre látszik. Az emberek nagy része több mint 1 perc alatt találja csak meg az optikai illúzión a keresett számot. A rekord 10 másodperc, így ha ennél gyorsabbak vagyunk, elmondhatjuk magunkról, hogy benne vagyunk a világ 1 százalékában, akik ilyen gyorsan képesek voltak a rejtett kép megtalálására.

Csak 10 másodperced van megtalálni a rejtett számot a képen!

Csak 10 másodperced van megtalálni a rejtett számot a képen!

Az optikai illúziók lényege, hogy becsapják a szemünket, és ezáltal az agyunkat. Láttunk már olyan képet, ahol a vonalak összeálltak egyetlen képpé. De olyan fejtörők is felbukkantak, melyekben a rejtett képes feladványokat és az optikai illúziókat kombinálták a készítői. Ezúttal egy minden eddiginél nehezebb optikai illúzió teszi próbára az internetezők figyelmét.

Miért fontos az agytorna?

Rengeteg módja van annak, hogy folyamatosan tornáztassuk az agyunkat. Ennek egyes formái lehetnek a különböző fejtörők. Ha úgy szeretnénk ellenőrizni logikai képességeinket, hogy közben jól is érezzük magunkat, tökéletes megoldást jelenthetnek. Sokféle tudáspróba létezik, vannak gyerekeknek szólók, vannak felnőtteknek és idősebbeknek szólók is. Miközben dolgoztatjuk az agyunkat a megoldások kitalálásával, még jól is szórakozunk.

Egy kis segítség a nyitott lakat megtalálásához

A képen rengeteg számológépet látunk, amelyeknek a kijelzőin különböző számok villannak fel. A feladat, hogy 10 másodpercen belül megtaláljuk a 758,707 számot. A feladat kifejezetten nehéz, hiszen a sok hasonló tárgy szinte összeolvad a szemünk előtt. Rendkívüli megfigyelőképességre van szükség, hogy egyesével végig tudjuk nézni az összes számot, és megtaláljuk közöttük a 758,707-et. Az emberek 99 százaléka képtelen 10 másodpercen belül megtalálni a megfejtést. Neked sikerülni fog? Ha nem, görgess lejjebb!

.

.

.

Csak 10 másodperced van megtalálni a rejtett számot a képen!

Sikerült?

Forrás: Daily Mail