Eszesebb vagy, mint egy detektív, ha rájössz, ki volt a gyilkos

2023. október 28.
Briliáns nyomozónak kell lenni ahhoz, hogy megtaláljuk azokat az apró jeleket, ami alapján biztosan megmondható, ki gyilkolta meg az étterem mosdójában a nőt.
  • Ismét egy nyomozós feladvány borzolja az internetezők kedélyeit.
  • A feladatunk az, hogy rájöjjünk, ki gyilkolta meg az étterem mosdójában a szőke nőt.
  • A legjobb nyomozóknak elég 10 másodperc, hogy megmondják, mi a megoldás.

A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj.

Ezúttal az a feladat, hogy megtaláljuk, ki volt a gyilkos. A képen egy éttermet látunk, benne négy vendéggel és egy pincérrel. A mosdóban egy szőke nő fekszik vérbe fagyva. Vajon ki gyilkolta meg? Képesek vagyunk megtalálni a gyilkoshoz vezető nyomokat?

Eszesebb vagy, mint egy detektív, ha rájössz, ki volt a gyilkos

Eszesebb vagy, mint egy detektív, ha rájössz, ki volt a gyilkos

Hogyan deríthetjük ki, ki volt a gyilkos?

Első ránézésre mindenki gyanúsnak tűnik. Mind a négy vendég egyedül ül az asztalánál, mindannyiuknak lett volna ideje és lehetősége megölni a nőt. De a pincért sem szabad kizárnunk, hiszen megeshet, hogy ő áll a brutális gyilkosság mögött. Vajon ki lehet a tettes? És milyen nyomok segíthetnek megfejteni ezt a rejtélyt?

nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, hogy ki lehet a gyilkos. Ám ha jobban megnézzük a képet, felfedezhetünk néhány apróságot.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, ki volt a gyilkos. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy a halott nőt érdemes jobban szemügyre vennünk: olyan nyomokat találhatunk a teste körül, amelyek gyorsan el tudnak vezetni a gyilkosához. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, melyik a gyilkos. Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.

Megoldás: a 4-es számú ember a gyilkos. A férfi idegesnek tűnik, és ő ül a legközelebb a mosdóhoz. Hiányzik a kése, a gyilkos fegyver, amit véletlenül ott hagyott a hulla mellett. Az inge szakadt, a szőke nő biztosan próbált védekezni. A nyakánál is karmolás nyomok vannak, szintén a védekezés miatt.

Eszesebb vagy, mint egy detektív, ha rájössz, ki volt a gyilkos

Sikerült?

Forrás: Brightside