Kivételes elméd van, ha megmondod, melyik nő a gyerek anyja

2023. november 06.
Ismét kipróbálhatjuk, vagyunk-e olyan jó nyomozók, mint Sherlock Holmes. Neki valószínűleg néhány másodperc is elég lett volna, hogy rájöjjön, melyik nő a gyerek anyja a képen. Mennyi idő alatt jövünk rá mi a megoldásra?
  • A feladat az, hogy rájöjjünk, a középen úszó kisgyereknek melyik nő az édesanyja.
  • Egy aprócska dolog segíthet nyomra vezetni, ám csak a legjobb megfigyelők veszik észre.
  • A legjobbaknak 10 másodperc kell ahhoz, hogy rájöjjenek a megoldásra.

nyomozós fejtörők nagyon izgalmasak és remek kihívást jelentenek az agynak. Fejlesztik a logikát, megfigyelőképességet és kreatívabbá tesznek. Ezért érdemes kipróbálnunk magunkat ezzel a feladvánnyal is, ahol arra kell rájönnünk, melyik nő az édesanyja a gyereknek.

Ezúttal egy víz alatti életképet láthatunk: egy sellő, egy kisfiú és egy nő úszik a tenger mélyén. A lila farkú sellőnek lila haja és zöld bikinije van, a kisfiúnak lila úszónadrágja és vörös haja, míg a jobb oldali nőnek vörös haja és sárga úszódressze. Mindkét nő édesanya lehet, de csak egyikük az édesanyja a képen látható gyereknek. Szerinted ki lehet az?

Kivételes elméd van, ha megmondod, melyik nő a gyerek anyja

Kivételes elméd van, ha megmondod, melyik nő a gyerek anyja

Melyik nő a gyerek édesanyja?

Első ránézésre lehetetlen megmondani, melyik nő lehet a gyerek édesanyja. Jól láthatóan mindketten maguknak akarják a kisfiút, és elsőre könnyen azt gondolhatnánk, hogy nincsenek olyan árulkodó jelek, amik leleplezhetnék a megoldást. De ha jobban megnézzük a képet, feltűnhet egy apróság.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, ki az anya. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorlunk hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatjuk az agyunkat ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Hogyan deríthetjük ki, ki a gyerek anyja?

Annyit segítünk, hogy a megoldás kiderítéséhez a jobb oldali nőt kell jobban szemügyre vennünk. Ha észre vesszük a nőn látható árulkodó jelet, azonnal rájöhetünk az igazságra.

Ha még ezután sem sikerült megtalálnunk a nyomozós fejtörő megoldását, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, ki a gyerek valódi anyja. Addig is tegyük próbára magunkat hasonló feladványokkal. Próbáljunk meg rájönni, hány embert látunk a képen. Vagy találjuk ki, melyik ajándéknak nem örül a születésnapos. 

Megoldás: A sellő az édesanya. A jobb oldali nő láthatóan nem tud a víz alatt levegőt venni, miközben a fiú mosolygósnak és nyugodtnak tűnik, mivel ő kopoltyúval lélegzik, csak úgy mint a valódi anyja.

Kivételes elméd van, ha megmondod, melyik nő a gyerek anyja

Sikerült?

Forrás: Brightside