A Pantone 2024-es év színétől mindenkinek jókedve lesz

2023. december 13.
A Pantone kihirdette, melyik szín lesz a 2024-es év árnyalata. Az biztos, hogy a friss, vidám barackszíntől mindenkinek jókedve támad. Nem csoda, ha a divattól a lakberendezésig megjelenik majd mindenhol az életünkben.
Pantone év színe 2024
  • A Pantone Intézet 2024 színének a Peach Fuzz nevű barackszínt választotta.
  • A színtrendeket diktáló Pantone szerint ez az árnyalat felébreszti bennünk a gondoskodó, empatikus és együttérző oldalunkat.
  • A Pantone katalógusban a Peach Fuzz hivatalosan a 13-2023 szám alatt található meg.

A Pantone 2024-es év színének már a neve is melegséggel tölti el az embert. Ugyanis a Peach Fuzz nevű barackszínt választotta a Pantone Intézet a következő év meghatározó árnyalatának. Ezzel az együttműködést, a közösségépítést és az egymás iránti gyengédséget akarták kifejezni és erősíteni az emberekben. 

Miért egy barackszínt választott a Pantone az év színének?

Amikor megkérdezték Leatrice Eisemant, a Pantone Intézet igazgatóját, hogyan jellemezné a 2024-es év színét, azt mondta: „A barátságos barack árnyalat puhán fészkeli be magát a rózsaszín és narancs közé. A Peach Fuzz összeköt, arra ösztönöz, hogy átértékeljük az életünket, támogatja a gondoskodó ösztöneinket, megnyugtat. Segít, hogy megéljük az örömteli pillanatokat.”

A barackszín ugyanis egy olyan árnyalat a színpszichológia szerint, ami melegséggel tölti el az embert, együttérzést ébreszt bennünk és összehozza az embereket.

Jubileumi év színe a barack árnyalat a Pantone-nál

Az első év színe, amit a Pantone 1999-ben adott ki, az azúrkék volt

Az első év színe, amit a Pantone 1999-ben adott ki, az azúrkék volt

A Peach Fuzz nem egyszerűen a 2024-es év színe lett. Ez a 25. alkalom ugyanis, hogy a Pantone Intézet kiadta, mi lesz a következő évben az emblematikus szín. 

1999-ben indult útjára az év színe program a Pantone-nál, ekkor a azúrkéket jelölték meg az év színének. Ettől kezdve világszerte milliók várják, mikor adja ki a Pantone, melyik lesz szerintük az év színe

Hogyan használjuk a 2024-es év színét?

A Pantone 2024-es év színe, a barack, bármelyik otthonba

A Pantone 2024-es év színe, a barack, bármelyik otthonba

A Pantone nem egyszerűen kiadta az év színét. Rengeteg ötlettel is segítenek, hogyan alkalmazhatjuk az életünk különböző területein 2024-ben a Peach Fuzzt. 

  1. Tökéletesen beilleszthető puha takarók, ágyneműk és szőnyegek segítségével a Pantone barack árnyalata a lakberendezésbe.
  2. A konyhában és ebédlőben is feldobhatjuk vele a konyhaszekrényeket, edényeket. Elég néhány edényt vásárolnunk a Pantone 2024-es árnyalatával.
  3. A Pantone Peach Fuzz árnyalata tökéletes szín lehet a hálószoba vagy nappali falához, de otthonos és hívogató már az előszobában.
  4. Ha barackszínű villanykörét használunk a hagyományos fehér izzók helyett, a Pantone 2024-es év színe az egész helyiségben melegséget áraszt, ami különösen jó lehet a téli, sötét hónapokban.

Forrás: Apartment Therapy, fotó: Pantone, Unsplash