Jelek, hogy a párkapcsolatodnak szünetre van szüksége

2023. december 21.
Lehet, hogy Rossnak és Rachelnek nem tett jót a szünet, de lehet, hogy a te kapcsolatodat pont ez fogja megmenteni.
Jelek, hogy a párkapcsolatodnak szünetre van szüksége

Sajnos a mézeshetek nem tartanak örökké egyetlen kapcsolatban sem. Ez pedig nem is baj. Hiszen ilyenkor ismered meg a szerelmed igazi énjét, és azt, milyen is lesz vele valójában a közös élet. Csakhogy a romkomokkal ellentétben ez nem mindig felhőtlen boldogságot jelent. Lehet, hogy inkább egy Jóbarátok-féle Ross és Rachel-szituációban fogjátok találni magatokat, ahol megkérdőjelezitek, hogy működőképes-e egyáltalán a kapcsolatotok.

Ilyenkor néha egy kis átmeneti szakításra lenne szükség, mert így megfelelő távolságból tudtok rálátni arra, mit akartok egymástól és a jövőtöktől. Ha eszedbe jutott már, hogy talán a szünet gomb megnyomása jó választás lenne a kapcsolatotokban, de nem voltál benne biztos, most mutatunk 5 átmeneti szakításra utaló jelet, ami szerint tényleg ez lenne a legjobb döntés.

1. A szokásosnál ingerültebb vagy

Legyünk őszinték: a szerelmed nem feltétlenül az idegesítő apróságai miatt szereted. De mivel ez teszi őt azzá az emberré, akit imádsz, inkább velük együtt szereted őt. Gyakran, amikor neheztelünk valakire, hamarabb idegesíteni fognak minket ezek a dolgai. Lépj hátra, válaszold meg magadnak, hogy miért érzel így és túl tudsz-e ezen lendülni. Ha nem, ülj le a pároddal és beszéljetek a helyzetről, melynek lehet, hogy egy szünet lesz a megoldása.

2. Unatkozol

Emlékszel, amikor a kapcsolatotok elején be nem állt a szátok, folyamatosan újabb és újabb adag kérdésekkel bombáztátok egymást és még akkor is éjszakába nyúlóan beszélgettetek, ha azt csak chateléssel tehettétek meg? Ha most ez már csak halványan dereng, és inkább az unalmas szóváltások az élénkebbek, akkor talán útközben kiveszett a beszélgetéseitekből a tűz. Amennyiben nem tudjátok újra meggyújtani, egy szünet talán segíthet. Ha az sem hozza vissza a szikrát, lehetséges, hogy a kapcsolatotok nem fogja kiállni az idő próbáját…

3. Nyugodtabb vagy nélküle

Amikor a pároddal vagy, úgy érzed, lábujjhegyen kell járnod körülötte? Folyton feszült vagy a jelenlétében? Állandóan keresed a kifogást, amivel kibújhatsz a vele töltött idő alól? Ez mindenki számára ismerős lehet, akinek nem a legjobb úton halad a kapcsolata. Ha nem élvezed, mikor együtt vagytok, ki kellene próbálnotok, milyen érzés (akár csak ideiglenesen) külön lenni.

Jelek, hogy a párkapcsolatodnak szünetre van szüksége

Ross és Rachel is már csak egymás idegeire mentek a Jóbarátokban

4. Kikopott az intimitás

Olyan nincs, hogy ugyanazon a hőfokon égjetek egymás iránt, mint a viszonyotok kezdetén. Viszont, ha már nem is emlékszel, mikor szexeltetek utoljára, ideje beindítani a vészcsengőt! Persze rengeteg trükk van, amivel újra lehet indítani a szexuális életeteket, azon kevésbé tudnak ezek a tippek segíteni, ha még csak nem is akarsz szexelni a pároddal. Amikor már eleve hozzáérni sincs kedved, lehet, hogy jót fog tenni egy kis távolság. Mert ha egyszer hiányozni kezd az átmeneti szakítás idején, annál szebb lesz az egymásra találás!

5. Bizonytalan a jövőtök

Senki nem akarja a saját és a másik idejét pazarolni. Ezért fontos, hogy ugyanúgy gondolkodjatok a közös jövőtöket illetően. Tudjuk, hogy a „hová tartunk”-beszélgetés nehéz, de meg kell ejteni. Amennyiben nem tudjátok biztosan, hol látjátok magatokat évek múlva, tartsatok szünetet. A távolság lehetővé teszi mindkettőtök számára, hogy kitaláljátok, mit akartok az élettől és egymástól. 

Forrás: The Every GirlFotó: Getty Images