Megtaláltad a lelki társad? Felelj ezekre a kérdésekre és megtudod

2024. március 09.
Az érzelmek viharában nehéz tisztán látni, pedig teljesen érthető, ha tudni szeretnénk, vajon sikerült-e végre rátalálni lelki társunkra. Ezek a kérdések közelebb vihetnek az igazsághoz.
randizas-hiba-parkapcsolat
  • Mindenki szeretné tudni, hogy van-e jövője a párkapcsolatának, ezt azonban a kezdetek kezdetén nagyon nehéz lehet bejósolni.
  • A lelki társ alatt ma már nem valamiféle misztikus, tökéletes partnert értünk, hanem olyan személyt, akivel lehetséges a közös jövő.
  • Válaszold meg az alábbi kérdéseket, hogy megtudd, neked sikerült-e már megtalálnod lelki társadat.

Talán sokan szkeptikusak a lelki társ kifejezéssel, pedig nem feltétlenül azt értjük alatta, hogy valahol létezik egyetlen tökéletes személy a számunkra. A lelki társ sokkal inkább olyan emberre utal, akivel képesek lehetünk hosszú távú, harmonikus kapcsolatot kialakítani. Egy párkapcsolat elején azonban nehéz látni, hogy vajon a mellettünk lévő személy ilyen ember-e, hiszen még rengeteg a kérdés, ráadásul az érzelmek sodrása is ködösítheti ítélőképességünket. Bár az alábbi kérdések természetesen nem adhatnak egyértelmű választ, megválaszolva őket mégis tisztában láthatjuk, hogy vajon sikerült-e rátalálnunk lelki társunkra.

1. Teljesen megbízol benne?

Egy kapcsolat elején sok lehet a bizonytalanság, de a bizalmatlanságnak nincs helye, hiszen a régi mondás igaz – csak a bizalomra lehet tartós kapcsolatot építeni. A bizalom természetesen mindkét félen múlik, így az is fontos, hogy partnered ne adjon okot a féltékenykedésre, aggodalmakra. A lelki társad olyan személy legyen, akivel egyenlő, partneri kapcsolatban vagytok és kölcsönösen megbíztok egymásban – ez nagyon fontos ahhoz, hogy stabil jövőt építsetek együtt.

ferfiak-vagy-szerelem-parkapcsolat

2. Összeegyeztethetőek a céljaitok?

Fontos, hogy nem feltétlenül az a lelki társunk, akivel közös céljaink vannak – legalábbis nem kell minden célnak közös álomnak lennie. De lényeges, hogy ne kényszerüljünk saját álmaink és elképzeléseink feladására a párkapcsolatunk miatt. Egy jó kapcsolatban együtt fejlődnek a felek, támogatva egymást a vágyaik elérésében, miközben együtt tűznek ki újabb célokat.

3. Önmagad lehetsz mellette?

Bár a párkapcsolatokban általában törekszünk rá, hogy „jó benyomást” tegyünk a másikra, fontos, hogy egy olyan ember mellett horgonyozzunk le, aki engedi, hogy teljesen önmagunk legyünk vele. A lelki társak nem próbálják görcsösen megváltoztatni egymást, hanem elfogadják a másikat olyannak, amilyen, sőt, önmagáért szeretik őt. Az más kérdés, hogy egy hosszú távú kapcsolatban ideálisan mindkét fél csiszolódik kicsit egymás mellett – de ilyenkor ez sosem erőszakosan, hanem sok-sok kommunikáció és konszenzus útján történik.

Forrás: YourTango Fotó: Getty Images