11 dolog, amit egy erős nő soha nem kérne egy férfitól

2024. március 31.
Tudjuk: erős nő vagy, aki bármire képes. De ez nem azt jelenti, hogy muszáj uralkodnod másokon, különösen nem a párodon. Ezért ezeket a dolgokat soha ne kérd tőle – feltéve, ha fontos számodra ő és a kapcsolatotok.
Párkapcsolat erős nő kérés

A szerelem örök rejtély, és minden párkapcsolat más. De ha valami biztos, akkor az az, hogy bizonyos dolgokat soha nem lenne szabad kérned a párodtól – különösen olyasmiket, amelyek kizárólag hatalmi játszmák, és a saját bizonytalanságodat mutatják, vagy egyszerűen csak nagyon idegesítőek. 

Íme 11 dolog, amit egy erős nő soha nem kérne egy férfitól:

1. Vívja meg a csatáit érte

Persze, a párod mellett biztonságban kell érezned magad, de ez nem jelenti azt, hogy közbe kell avatkoznia, ha egy barátoddal (vagy ami még rosszabb, az ő barátaival) akad nézeteltérésed. Csak azért drámai helyzetet teremteni, hogy a pasid a segítségedre siethessen, gyenge és teljesen felesleges húzás.

2. Bizonyítsa az engedelmességét

Az egy dolog, hogy megkéred a párodat, hogy hozzon egy doboz tampont, ha szükséged van rá, és ő úgyis a boltba indult. De az már más, ha csak ezért küldöd el a boltba, pedig te is képes vagy rá, hogy magad gondoskodj a szükségleteidről, de csak azért is küldöd le, hogy aztán elmondhasd a barátnőidnek, hogy tényleg megtette. 

Ne kérj olyasmit a párodtól, ami csak a hatalmi játszma része (Fotó: Canva)

Ne kérj olyasmit a párodtól, ami csak a hatalmi játszma része (Fotó: Canva)

Nyilván nem arról van szó, amikor a hasfájástól hétrét görnyedsz a kanapén, ő pedig segíteni szeretne rajtad, hanem amikor pusztán erőfitogtatásról van szó, hogy „lám, ezt is megteszi nekem, úgy ugrál, ahogy én fütyülök”.

3. Mondja el, melyik nőismerősét találja vonzónak

Valószínűleg néhányan azt mondjátok, hogy „én márpedig többször hallottam már ezt a beszélgetést párok között”. De mégis, mi a fityfenéért akarod kicsikarni ezt az információt a szerelmedtől? Semmi értelme, és szegény pasi sem tud jól kijönni belőle. Ha elmondja, hogy melyik ismerőse tetszik neki a leginkább, azt később fel fogod neki hánytorgatni. Ha azt mondja, hogy átlagos mind, azzal pedig megsérti a lánybarátait (és úgysem hiszel neki). 

4. Hogy kevesebb időt töltsön a barátaival

Nem érted, miért akar hétvégente egész álló nap fejhallgatóban videójátékozni a haverokkal, amiben szörnyeket ölnek halomra? Nos, tudod mit? Valószínűleg ő sem érti, hogy mi a fenét csinálhattatok a barátnőiddel az alatt az öt óra alatt, amit az új tavaszi ruhatáratok beszerzésével töltöttetek. Amíg továbbra is szakít időt arra, hogy veled legyen, addig hagyd, hogy a saját dolgát is csinálja, amikor külön vagytok, még akkor is, ha nem érted, miért élvezi annyira.

5. Hogy vigye magával minden egyes eseményre

A párodnak a közös életeteken kívül is van egy sajátja, és ez így is van rendjén. Ha zavar, hogy nem hív el iszogatni a munkatársaival, vagy ha nem hív el, hogy együtt nézzetek a vasárnapi meccset a haverjaival a sarki kocsmában, attól csak bizonytalannak tűnsz a szemében. Valószínűleg neked is megvannak a saját bejáratott programjaid, amikre nem akarod magaddal cipelni, és ez egyáltalán nem baj, sőt.

6. „Csajos dolgokról” beszélgessen vele

Miért cipelnéd magaddal a párodat a csajos programokra? (Fotó: Canva)

Miért cipelnéd magaddal a párodat a csajos programokra, amiken amúgy is szétunná magát? (Fotó: Canva)

Amikor a nők összejönnek, mindenféle téma szóba kerül. Amikor a férfiak együtt töltik az időt, csak együtt lógnak. Persze, a jó kommunikáció minden kapcsolatban kulcsfontosságú, de ne haragudj rá, ha elvonul, amikor megpróbálod elmesélni neki, hogy a kolléganőd új gyakornoka milyen nevetségesen kiszaggatott farmerben jött a bárba. Valószínűleg fogalma sincs, miről beszélsz.

7. Hogy „csajos sorozatokat” nézzen vele

Komolyan, rengeteg más műsor van, amit együtt nézhettek. Könyörgöm, ne erőltesd a férjedre A nagy ő egyórás epizódjait.

8. Változtasson magán

A megjelenésén. A baráti társaságán. A munkáján. A nőknek megvan az a rossz szokása, hogy egy férfi lehetőségeibe szeretnek bele. Amint úgy kezdesz el gondolni a fiúdra, mint egy projektre és nem mint a partneredre, és elkezded sorra venni a hibáit, amiket szeretnél, hogy kijavítson, akkor innentől már csak lefelé vezet az út.

9. Hogy rosszat mondjon a családjáról

Nem számít, milyen hárpia az anyja. Függetlenül attól, hogy mennyire nyilvánvaló, hogy az unokatestvérének, Fülöpnek súlyos alkoholproblémái vannak, és jót tenne neki egy dühkezelési terápia. Hacsak a pasid nem hozza fel (ebben az esetben még mindig óvatosan kell bánni a témával), a családja működési problémáiról akkor sem pletykálhatsz vele.

10. Sok közös képet posztolni a közösségi médiában

Ha valaki hosszabb ideje együtt van valakivel, de mégsem találja magát sehol a másik közösségi oldalain, az valóban egy kicsit gyanús. De dühösnek lenni rá amiatt, mert nem szeretné posztolni azt a képet Instagramra, amit a reggeli összebújás után készített rólatok, elég nevetséges, azon túl, hogy túlságosan is intim dolog a követőitek szeme elé tárni.  

11. Dupla randik

Csak azért, mert te és a legjobb barátnőd mindketten jártok valakivel, még nem jelenti azt, hogy a te udvarlód remekül ki fog jönni a barátnőd párjával – és őszintén szólva nem is törvényszerű. Persze, néha-néha rendben van a dupla randi, de ha következetesen négyesben találkoztok, ahol mindkét pasi küzd, hogy találjon valamit, amiről beszélgetni tudnak egymással, miközben te és a legjobb barátnőd pletykálkodtok, az bizony kimerítő.

Forrás: Your Tango Fotó: Canva