Briliáns elméd van, ha megmondod, melyik szülő nem figyel a gyerekére

2024. április 20.
Ismét egy nyomozós feladvány tartja lázban az internetezőket. Ezúttal arra kell rájönni, melyik szülő hibázott. Mennyi idő kell, hogy kiderítsük a rejtélyt?
  • A legújabb nyomozós feladványban arra kell rájönnünk, melyik szülő nem figyel eléggé a gyerekére.
  • Egy apró, de beszédes nyom segíthet kitalálni az igazságot.
  • Csak az emberek 3 százaléka tudja 15 másodpercen belül kideríteni, melyik szülő hibázott.

A krimiket, rejtélyeket és bűncselekményeket mindenki szereti. Mi is Miss Marple-ök vagy Hercule Poirot-k lehetünk egy kis időre, míg rájövünk, melyik szülő nem figyel a gyerekére. A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj.

Hogyan deríthetjük ki, melyik szülő nem figyel eléggé a gyerekére?

Két képet látunk: az egyiken egy anyuka van a gyerekével a tengerparton, a másik képen egy apát látunk, amint egy ijesztő filmet néz a gyerekeivel. Mindeközben valamelyikük elkövetett egy óriási hibát azzal, hogy nem figyel eléggé a gyerekére. Hogy megállapítsuk, melyikük volt az, érdemes egy kicsit jobban megvizsgálnunk a képet. Vajon miből lehet megállapítani, ki hibázott?

Briliáns elméd van, ha megmondod, a melyik szülő nem figyel a gyerekére

Briliáns elméd van, ha megmondod, melyik szülő nem figyel a gyerekére

nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, melyikőjük nem figyel eléggé a gyerekére. Ám ha jobban megnézzük, felfedezhetünk egy apróságot.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, melyik szülő nem figyel a gyerekére. Ám ha 15 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy a gyerekeket, és azok környezetét kell jobban megfigyelnünk annak érdekében, hogy ebben a nyomozós fejtörőben rájöjjünk, melyikük szülő nem figyel eléggé a gyerekére. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk. Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.

Ha végképp nem sikerült megoldani a feladványt, most leleplezzük: a bal oldali szülő nem figyel eléggé a gyerekére, mert megengedte neki, hogy úszni menjen a tengerbe, miközben láthatóan nagy vihar közeledik.

Briliáns elméd van, ha megmondod, a melyik szülő nem figyel a gyerekére

Sikerült?

Forrás: Brightside