Eszesebb vagy, mint az átlag, ha kideríted, melyik nő a férfi barátnője

2024. június 16.
Az intelligenciánkat és megfigyelőképességünket tehetjük próbára ezzel a trükkös fejtörővel. Kiderítjük 10 másodperc alatt, hogy melyik nő a férfi barátnője?
  • Ismét egy nyomozós feladvány borzolja az internetezők kedélyeit.
  • A feladatunk az, hogy rájöjjünk, melyik nő a férfi barátnője.
  • A legjobb nyomozóknak elég 10 másodperc, hogy megmondják a megoldást.

A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj. Ezúttal az a feladat, hogy kinyomozzuk, vajon a három nő közül ki lehet a férfi barátnője.

Eszesebb vagy, mint az átlag, ha kideríted, melyik nő a férfi barátnője

Eszesebb vagy, mint az átlag, ha kideríted, melyik nő a férfi barátnője

Hogyan deríthetjük ki, melyik nő a férfi barátnője?

Egy férfit látunk a képen, aki vélhetően a három nő főnöke, és át kell néznie, esetleg aláírnia néhány iratot. Három nő áll sorban a férfi asztala előtt. Mindhárman máshogy néznek ki, más hangulat ül ki az arcukra. Az egyikük azonban titokban a férfi barátnője. De vajon melyik nő lehet az?

nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, melyik nő a férfi barátnője. Ám ha jobban megnézzük, felfedezhetünk néhány apróságot.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, melyik nő a férfi barátnője. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy a három nő és a férfi ruházatát érdemes tüzetesebben megvizsgálnunk ahhoz, hogy ebben a nyomozós fejtörőben rájöjjünk, melyik nő a férfi barátnője. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, melyikük nem is valódi ember. Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.

Ha végképp nem sikerült megoldani a feladványt, most leleplezzük: a jobb oldali nő a férfi barátnője. Az ő hajában ugyanolyan hajgumi van, mint amilyen a férfi csuklóján.

Eszesebb vagy, mint az átlag, ha kideríted, melyik nő a férfi barátnője

Sikerült?

Forrás: Brightside