4 dolog, amit nem lenne szabad elmulasztanunk házasság előtt a válóperes ügyvéd szerint

2024. február 05.
A válóperes ügyvéd szerint csak akkor jelenthetnénk ki teljes bizonyossággal, hogy felkészültünk a házasságkötésre, ha négy fontos dolgot megtettünk. Mit gondolunk a listát olvasva? Mi vajon megcsináltuk a házi feladatot, mielőtt kimondtuk az igent?
Házasság válóperes ügyvéd tanács
  • A házasságkötés nem csupán egy romantikus gesztus, hanem komoly elköteleződés is.
  • A válóperes ügyvéd szerint rengeteg fájdalomtól megkímélhetné magát a pár, ha 4 fontos dolgot megtenne, mielőtt házasságot köt.
  • Csak azután lehet boldogító az igen, ha végiggondoltuk a válóperes ügyvéd esküvő előtti listáját!

Nem feltétlenül tűnnek túl romantikusnak a válóperes ügyvéd által említett dolgok házasságkötés előtt. Viszont fontos felismernünk, hogy valakivel összekötni hivatalosan az életünket nem pusztán a szerelemről szól. Komoly és felelősségteljes döntés, ami előtt meg kell csinálnunk a házi feladatunkat a válóperes ügyvéd szerint, „csak akkor lehet boldogító az igen”.

Mutatjuk, melyik az a négy dolog, amit feltétlenül végig kell vennünk a válóperes ügyvéd szerint, mielőtt házasságot kötünk!

1. Házasságkötés előtt alaposan nézzük át mindkettőnk anyagi helyzetét

Képzeljük csak el: zúgnak az esküvői harangok, aztán megszólal a jelzálog miatti vészcsengő. Mielőtt elköteleződnénk a házasságban és a bankszámlánkkal is, mindenképp fontos, hogy alaposan felmérjük mindkettőnk pénzügyeit, anyagi hátterét. 

Nemcsak felmérni fontos a már meglévő hiteleinket, költési szokásainkat, hanem a pénzügyi céljainkat is meg kell határoznunk. Ezt tekinthetjük egyfajta pénzügyi házassági szerződésnek, amit nem feltétlenül kell írásba foglalnunk, de érdemes a válóperes ügyvéd szerint. 

„A pár számára nagyon fontos, hogy ne legyenek bizonytalanságok és meglepetések a pénzügyekben. Ez szükséges az érzelmi biztonsághoz, lelki jólléthez” – jelentette ki Scott Levin válóperes ügyvéd.

2. Kommunikációs tréning esküvő előtt

A válóperes ügyvéd szerint egyértelműen az vezet a legtöbbször váláshoz, hogy hiányzik vagy nem jó a kommunikáció a pár tagjai között. Érdemes még azelőtt dolgozni az egymás közötti kommunikáción akár egy mediátor, párterapeuta segítségével, hogy megkötnénk a házasságot.

3. A válóperes ügyvéd azt tanácsolja, töltsünk hosszabb időt az anyóssal, apóssal esküvő előtt

A válóperes ügyvéd azt tanácsolja, házasságkötés előtt szánjunk rá időt, hogy alaposabban megismerjük a leendő apósunkat és anyósunkat

A válóperes ügyvéd azt tanácsolja, házasságkötés előtt szánjunk rá időt, hogy alaposabban megismerjük a leendő apósunkat és anyósunkat

Akármennyire is nehéz belátnunk, de nemcsak a párunkkal, hanem annak családjával is házasságot kötünk. Muszáj rávennünk magunkat, hogy eltöltsünk huzamosabb időt is a leendő anyóssal, apóssal. Csak így ismerhetjük meg a valódi dinamikát a családban, a furcsaságokat, lehetséges aknákat, amik később konfliktust okozhatnak.

A válóperes ügyvéd szerint a kommunikáció mellett a család okozza a legtöbb házasság végét. Ha tudjuk nagyjából, hogy mire számíthatunk, felkészülhetünk, meghúzhatjuk már az esküvő előtt a határokat, így megkímélhetjük magunkat a családdal kapcsolatos fejfájás egy részétől.

4. Beszéljük át esküvő előtt, hol látjuk magunkat a jövőben

Mielőtt a jelenben kimondanánk az igent, muszáj a közös jövővel is foglalkozni a válóperes ügyvéd szerint. Hol látjuk magunkat 5, 10 vagy éppen 20 év múlva? Ha van egy közös jövőképünk, az egyfajta térkép a sikeres házassághoz a válóperes ügyvéd szerint. 

Ez nem azt jelenti, hogy megtervezünk mindent aprólékosan, nem készülhetünk fel a kanyarokra úgysem. Viszont nagy általánosságban osztoznunk kell a vágyainkon ahhoz, hogy egy irányba kormányozhassuk a házasságunkat.

Forrás: Your Tango, fotó: Unsplash, Getty Images