Ez a 7 legjobb szobanövény a hálószobánkba

2024. július 12.
Van, amelyik a levegőt tisztítja, más szobanövények elaludni segítenek, ha a hálószobánkban tartjuk. Mutatjuk, melyik hét szobanövénnyel tehetjük még kellemesebbé a hálónkat és javíthatjuk az alvásminőségünket!
Legjobb szobanövények hálószobába
  • A szobanövények nem csak a hálószoba levegőjén javíthatnak, akár elaludni is segíthetnek!
  • Mely szobanövényeket a legjobb a hálónkban elhelyezni?
  • A jázmin és az aloe vera például nagyon jó szobanövény a hálószobába!

A hálószobánk megtervezésénél is érdemes szem előtt tartanunk a biofil enteriőrt, azaz minél több szobanövényt elhelyeznünk benne. A sok zöld nem csak a hangulatunknak tesz jót. Ha tudatosan választjuk meg, milyen növényeket teszünk a hálónkba, a sok szobanövény segíthet például jobban aludni is.

Ezek a szobanövények a legjobbak a hálószobába

1. Jázmin

A csodaszép jázmin kifejtzetten ajánlott a hálószobába

A csoda szép jázmin kifejezetten ajánlott a hálószobába

Nem csak csodaszép a jázmin, de nyugtató, lazító hatása van ennek a szobanövénynek. Ezért lehet tökéletes szobanövény a hálószobába. A látványon túl a jázmin illata is hozzájárul a stresszoldó hatásához.

2. Levendula

Akár egy kis cserépben is rakhatunk élő levendulát a hálószobába

Akár egy kis cserépben is rakhatunk élő levendulát a hálószobába

Valószínűleg senkinek sem kell bemutatni a levendula csodálatos hatásait! Az egyik legjobb növény, ha gyorsabban szeretnénk elaludni, ez a szerény lila virág. Tökéletes szobanövény a hálószobánkba!

3. Macskagyökér

A macskagyökér azért nagyon hasznos szobanövény a hálószobába, mert segíti az elalvást

A macskagyökér azért nagyon hasznos szobanövény a hálószobába, mert segíti az elalvást

A levendula mellett a másik nyugtató, altató hatású gyógynövényünk a macskagyökér, ismertebb nevén valeriana. Nem csak a főzete vagy kivonata, de szobanövényként maga a növény is hozzájárulhat a hálószobánkban a mélyebb, pihentetőbb alváshoz.

4. Anyósnyelv

Az egyik legjobb szobanövény a hálószobába az anyósnyelv

Az egyik legjobb szobanövény a hálószobába az anyósnyelv

Az egyik legjobb levegőtisztító szobanövény az anyósnyelv. Mivel a jó, pihentető alváshoz – különösen allergiaszezonban – elengedhetetlen a tiszta levegő, érdemes a hálószobánkban elhelyezni ezt a szobanövényt. Az anyósnyelv külön előnye, hogy roppant igénytelen, és kezdő növénymamák (és -papák) számára is kifejezetten ajánlott.

5. Aloe vera

Nem csak gyulladáscsökkentő nedve miatt érdemes tartanunk aloe verát. A növény a hálószobánkban elhelyezve sokat javíthat a helyiség levegőjének minőségén is. Ebből a szempontból mindegy, hogy a hagyományos vagy a piros változatot választjuk.

6. Vitorlavirág

A vitorlavirág segíthet a hálószobában, hogy tisztább legyen a levegő

A vitorlavirág segíthet a hálószobában, hogy tisztább legyen a levegő

Ha száraz a levegő a hálószobánkban, a vitorlavirággal sokat javíthatunk a páratartalmon. Ez azért is nagyon fontos, mert reggel sokkal rosszabbul és húzódó bőrrel, bedagadt szemmel ébredhetünk, ha túl száraz a levegő.

7. Csokros inda vagy zöldike

A zöldike vagy csomós inda a levegő minőségét segítheti a hálószobában

A zöldike vagy csomós inda a levegő minőségét segítheti a hálószobában

Többféle néven is ismert a roppant szerény szobanövény. Egy biztos azonban: érdemes a hálószobánkban elhelyezni belőle. Nem csak azért, mert szinte lehetetlen elpusztítani, ezért mindig díszítheti a helységet. A hálóban külön előnye, hogy segít a friss levegő biztosításában.

Fotó: Unsplash