5 ital, ami segít eltüntetni a hasi zsírt és fokozza az anyagcserét

2024. szeptember 23.
Nem létezik olyan mágikus ital, ami célzottan a hasi zsírra hat. Bizonyos italok beépítése az étrendedbe viszont igenis segíthetnek benne, hogy jótékonyan hassanak erre a területre.
Ital anyagcsere hasi zsír fogyás

Bizonyos zöldségek és gyümölcsök hatása bizonyítottan segítenek a fogyásban, fokozzák az anyagcserét és cserébe finomak is. Néhány roppant egyszerűen elkészíthetó, 1-2 hozzávalós itallal te is megtapasztalhatod ezeknek az összetevőknek a jótékony hatását.

Íme 5 egészségturmix, amelyek segítenek a hasi zsír eltüntetésében!

Uborkás-mentás víz

Az uborka kalóriaszegény, víztartalma viszont annál gazdagabb, így hidratáló és hűsítő megoldás. Nem véletlen, hogy megannyi felkapott nyári ital alkotóeleme az egyszerű limonádétól kezdve a felturbózott mojitóig. Arról nem is beszélve, hogy remekül kombinálható a mentával, amely kalória nélkül ad csodás extra ízt az italodhoz.

Az uborkás-mentás víz segít, hogy hidratált maradj és még a fogyást is elősegítheti, beleértve a hasi zsír csökkentését.

Gyömbértea

Évszázadok óta ódákat zengenek a gyömbér megannyi jótékony hatásáról. Ez a meglehetősen intenzív ízű csodaszer termogén tulajdonságokkal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy fokozza az anyagcserét és elősegíti a zsírégetést. Ha a gyömbér fogyasztását egészséges étrenddel kombináljuk, azzal csodát teszünk az emésztésünkkel.

Zöld tea

A zöld tea katekineket tartalmaz, azaz olyan antioxidánsokat, amelyek elősegítik a zsírégetést, beleértve a hasi területet is. Rendszeres fogyasztása felgyorsítja az anyagcserét és megbízható társ a fogyási erőfeszítések során.

A zöld tea olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek elősegítik a zsírégetést.

A zöld tea olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek elősegítik a zsírégetést.

Citromos víz

Klasszikus, jól bevált recept; ez is azt mutatja, hogy működik. Csodákat művel az emésztéssel és a hidratál. Nagyon alacsony kalóriatartalma miatt közkedvelt alternatívája az egészséges útra térők körében a cukros üdítőknek. Ráadásul egy fokkal izgalmasabb ízvilágú, mint a sima víz, és segíti az emésztésünket.

ACV ital (alma cider ecet)

Egyes tanulmányok szerint az almaecet segíthet a hasi zsír csökkentésében azáltal, hogy elősegíti a jóllakottság érzését. A recept egészen egyszerű: keverj össze egy-két evőkanál almaecetet vízzel, és igyál belőle étkezés előtt.

Ezek az italok segítséget nyújthatnak a hasi zsír csökkentésében, azonban önmagukban nem elegendőek. Szükség van a kiegyensúlyozott étrendre és a rendszeres testmozgásra ahhoz, hogy ezek a jótékony hatású italok kifejthessék varázserejüket!

Forrás: ONmanorama, fotók: Getty Images