- A szalonnát a legtöbben azért szeretjük, mert megsütve sós és ropogós.
- Hogyan süthetjük mindig ugyanolyan ropogósra a bacon szalonnát?
- Mutatjuk a módszert, amivel mindig ugyanolyan ropogós lesz a szalonna!
Valószínűleg mindenki próbálta már a tökéletes szalonnát megsütni ezerféle módon. Sütőben, serpenyőben, mozgatva vagy csak hagyni lefektetve a szeleteket. Mutatjuk, melyik az az üzembiztos módszer, amivel a bacon szalonna mindig ugyanolyan roppanós és tökéletes lesz!
Hogyan lesz ropogós a szalonna?
A ropogós szalonna titka – ahogy azt Jess Damuck szakácskönyvszerző elmondta –, hogy rakjuk tele a serpenyőt a szeletekkel, és ne keverjük, hanem forgassuk sütés közben.
Nagyjából 15 perc kell, mire felpöndörödnek és ropogósra sülnek a serpenyőben a baconszalonna-szeletek.
Miért működik a módszer?
Ha mozgatjuk sütés közben a szalonnát, a zsír sokkal egyenletesebben sül ki a bacon szalonnából a lassú tűzön. Ez a tökéletes ropogósság titka. Mivel nem kell egyetlen rétegben lefektetnünk a serpenyő aljára a szalonnát, így nagyobb mennyiséget is süthetünk egyszerre.
A legjobb, ha közepesen vastagra vágott szalonnaszeleteket sütünk. Így a felpöndörödött szalonna tökéletes textúrájúra sül.
A tökéletesen ropogós szalonna elkészítése
- Melegítsük fel a serpenyőt közepes lángon. Ne adjunk hozzá semmilyen más zsiradékot.
- Vegyük külön a szalonnaszeleteket sütés előtt.
- Tegyük a felmelegített serpenyőbe a szalonnát, majd időnként megforgatva 15-20 perc alatt süssük ropogósra.
- Rácsra szedjük ki a szalonnát, és hagyjuk, hogy lecsöpögjenek a felpöndörödött szeletek.
Mivel együk a ropogós szalonnát?
Tökéletesen passzol tésztákhoz, szendvicsekhez, de salátákhoz és nyári grillezett ételekhez is a ropogós szalonnánk.
- Mennyeien krémes carbonara rizottó – szalonnával
- Elzászi szalonnás-hagymás lepény
- Citromos sültkarfiol-főzelék pirított szalonnával
- Gordon Ramsey-féle tökéletes szalonnás rántotta
Forrás: Apartment Therapy, fotó: Unsplash