(Nem)halászlé padlizsánpatkóval: egy karácsonyi klasszikus vegán verziója A hagyományok szerint a karácsony környékén fogyasztott halételek segítenek, hogy a következő évben is ússzunk a boldogságban. Természetesen vegánként sem kell lemondani a babonákról.
Így készítsd el a tökéletes flódnit otthon Ha nálad is az ünnepi asztal kötelező eleme a flódni, vagy már régóta ki szeretnéd próbálni, akkor érdemes megfogadnod a tanácsainkat.
Panna cotta karácsonyra hangolva – egyszerű, mégis látványos ünnepi édesség Az izgalmasan remegős állagú és nagyon mutatós panna cotta könnyű, lágy desszert – tökéletes lezárása lehet egy ünnepi vacsorának. Pláne, ha egy kis karácsonyi csavarral készítjük!
Így készül a tökéletes retró szaloncukor Tény, hogy elég pepecselős, de a retró ízélményért igenis érdemes nekiállni a házi szaloncukornak!
Vegán vendéget vársz? Ezekkel az ünnepi köretekkel nyűgözheted le Rizs és párolt krumpli? Túl unalmas! Mutatunk néhány köretötletet, ami után nemcsak a vegán vendégek, de a húsevők is megnyalják majd mind a tíz ujjukat!
5 pazar ünnepi köret a krumplipüré helyett Ha szeretnéd kicsit könnyedebbé és ami még fontosabb, különlegesebbé varázsolni az idei karácsonyi menüt, próbáld ki ezeket az izgalmas zöldségköreteket.
A ropogós, belül omlós kacsacomb titka Nem kell megijedni a konfitálás szótól. Hering András, a Nosalty főszerkesztője elárulja, hogyan lesz tökéletesen puha és omlós a kacsacomb, míg kívül valóban ropogósra sül a bőre.
5+1 tipp, amire figyelj az ünnepi menüsor összeállításánál, hogy elkerüld a stresszt Sokaknak hatalmas stresszforrást is jelent a tökéletes karácsonyi menü elkészítése. Nekik segít Mohr Míra, a Süti MáMohr szerzője.
Fish and chips sörbundában borsópürével A britek kedvenc receptjét, a klasszikus rántott halat, azaz a fish and chipset készítette el nektek Hering András, a Nosalty főszerkesztője. Ráadásul hasábburgonyával és borsópürével.
Krumplipüré sült fokhagymával – sokkal jobb, mint a klasszikus Krumplipüré szinte minden magyar háztartásban kerül az ünnepi asztalra, ha azonban már kicsit unod ezt a klasszikus köretet, dobd fel egy izgalmas – és elképesztően finom – csavarral.
Kitálal a királyi séf: Meglepő tények III. Károly étkezéséről Károly mellett Dianáról is mesél az egykori udvari séf.
A legszaftosabb sertéspörölt titka Szeretjük a magyaros ízeket, ez nem is kérdés. Hering András, a Nosalty főszerkesztője elárulja nektek, ő hogyan készíti a klasszik sertéspörköltet.
Ehető ékszerekből és 18 karátos aranyból készül luxuspanettone az idei karácsonyra Az idei karácsony kötelező ünnepi kiegészítője a panettone – egészen pontosan a dizájner luxuspanettone.
Ez a legolcsóbb és legfinomabb banánkenyér receptje Minél barnább banánból készül, annál finomabb a banánkenyér.
Téli leves hideg napokra: tárkonyos húsgombócleves Télen különösen szeretjük a kiadós és laktató leveseket. Hering András, a Nosalty főszerkesztője egyenesen Erdélyből hozta el nektek ennek a savanykás-tárkonyos gombóclevesnek a receptjét.
Az eredeti, szaftos pásztortarhonya titka Ha szeretjük a magyaros ízeket és a szaftos egytálételeket, akkor próbáljuk ki Hering András, a Nosalty főszerkesztőjének tuti receptjét.