Így száll el a 12 csillagjegy haragja

2021. szeptember 19.
Azt, hogy kit mennyire ragadnak magával az indulatai, a csillagjegye is meghatározhatja, ahogy azt is, hogy mennyi idő alatt és milyen módszerekkel űzheti el legkönnyebben a mérgét.

Igazán könnyű lenne az élet, ha varázsütésre menne megszabadulni a dühtől és a haragtól, ez azonban sajnos nem működik. Ráadásul akad néhány olyan csillagjegy, amelyik szó szerint veszi az örök haragot, ami egyáltalán nem segít, sőt inkább ront a helyzeten. A horoszkóp szolgálhat némi iránymutatással azzal kapcsolatban is, hogyan nyugodhatnak le könnyebben a zodiákus jegyek szülöttei.

Így kapcsol ki a 12 csillagjegy

Kos

A forrófejű Kos igazán könnyen dühbe gurul, sokszor apróságok miatt is képes haragra gerjedni. Ahhoz, hogy ő lenyugodjon, csak időre van szükség: mivel nagyon impulzív, lelki felfokozottsága általában olyan gyorsan el is múlik, mint ahogyan berobban. A nyugtatgatással és pátyolgatással kár próbálkozni, sokszor inkább ellenkező hatást lehet vele elérni – sokszor tényleg olaj lehet a tűzre!

Bika

Bár a Bika nagyon türelmes és béketűrő csillagjegy, vele is megesik, hogy elönti a méreg. Nehezebben lehet kihozni a sodrából, mint másokat, ha azonban ez bekövetkezik, általában lassabban is nyugszik le a többieknél. Hiába tűnik úgy, hogy egy feldühödött Bika közelébe jobb nem menni, igenis értékeli a közelséget. Lehet, hogy nem is kell semmit mondani, elég éreztetni vele, hogy nincs egyedül.

Ikrek

Az Ikrek hangulata sokszor legalább olyan szeszélyes, mint az időjárás, egyik pillanatról a másikra változhat, minden előjel nélkül. Mivel az Ikreknek lételeme a kommunikáció, a legjobb gyógyír a haragjára az, ha kibeszélheti magát. Ha nem próbálod meg elhallgattatni, és esetleg még igazat is adsz neki, nyert ügyed van!

Rák

Az érzékeny Rák haragja mögött a legtöbb esetben félelem lakozik, nem pedig felkorbácsolt indulatok. Ahhoz, hogy lenyugodjon, ezt fontos tudni, hiszen egészen más megvilágításba helyezi a történetet. Ő nem utasítja el mások közeledését, sőt kifejezetten igényli azt a zűrös helyzetekben is, mert a magány és a bizonytalanság csak tovább fokozza a szenvedéseit.

Oroszlán

Nem sok jóval biztatjuk azt, aki egy feldühödött Oroszlán társaságát „élvezi”. Ha valaki, akkor ő tényleg belemerül a mérgelődésbe és olyan dolgokat is mondhat/tehet, amiket később maga is megbán. Ha elmúlt a vihar, érdemes átbeszélni vele a történteket, mert egy másik alkalommal hajlamos lehet a régi sérelmek felhánytorgatására!

Szűz

Ritkán fordul elő, hogy egy Szűz annyira méregbe gurul, hogy jelenetet rendezzen vagy kiabáljon – ő inkább befelé szitkozódik, és jól megjegyzi, ki vagy mi hozta ki a sodrából. Persze amikor az a bizonyos utolsó csepp megtölti a poharat, akkor ő is kiborulhat, de alapvetően nem ez jellemző rá. Ha emlékezteted arra, hogy kár mérgelődésre fordítania az energiáit, segíthetsz neki megnyugodni.

Mérleg

A Mérlegről nehéz elképzelni, hogy haragosan kiabáljon vagy törjön-zúzzon, nem is nagyon akad ilyenre példa, hála türelmének és kiegyensúlyozottságának. Ebben a csillagjegyben – sok más mellett – az a nagyszerű, hogy folyton a harmóniára törekszik, vagyis az ilyen helyzeteket is képes „önjáróan” megoldani, és szépen, intelligensen elrendezni.

Skorpió

A Skorpió világhírű bosszúálló, és haragtartásban is élen jár, tudni kell azonban, hogy a felgyülemlett mérgét nem mindig látványosan adja ki. Ez a végletes csillagjegy tud szépen is mosolyogni arra, aki kihúzta nála a gyufát, ilyenkor inkább belül forrnak az indulatai. Ha te bőszítetted fel, a legjobb, amit tehetsz, hogy egy őszinte beszélgetéssel tiszta vizet öntesz a pohárba.

Így nyugszik le a 12 csillagjegy

Nyilas

A Nyilas érzékeny és meglehetősen impulzív csillagjegy, ami miatt könnyen haragra gerjed, és nem őrizgeti magában a sérelmeit. Ha azt szeretnéd, hogy a környezetedben lévő dühös Nyilas lelki békéje helyreálljon, hívd fel a figyelmét alternatív megoldásokra – azokat ő mindig nagyra értékeli!

Bak

A Bakra is igaz, hogy inkább befelé mérgelődik, sértené a büszkeségét, ha kimutatná a világnak, hogy haragra gerjedt. Viselkedését persze nagyban meghatározza, hogy haragos-e, nincs irigylésre méltó helyzetben az, aki borsot tört az orra alá! Ha szeretnél neki segíteni, a legjobb, ha a tettek mezejére lépsz: ne várj arra, hogy ő kérjen meg rá, kezdj el önszorgalomból dolgozni a megoldáson!

Vízöntő

Ez az egyik legjátékosabb, legpozitívabb életszemlélettel rendelkező csillagjegy, így nehéz róla elképzelni, hogy elönti a méreg vagy hogy dührohamot kap. Fejben mindig egy lépéssel előrébb jár, így számít arra, ha valami rosszul alakul – s hogy ezt kivédje (már, amikor lehetséges), inkább gyorsan irányt vált. Ha netán mégis kiborulna, emlékeztesd örökké pozitív szemléletére!

Halak

A Halak belső bizonytalanságának és lelki háborújának oka letöbbször a meg nem értettség és a valós vagy feltételezett szeretethiány – ez a két dolog totál kiborítja. Az ellenszerét megtalálni egyáltalán nem komoly kihívás: elég egy kedves mosoly, egy szívhez szóló pillantás és egy hosszabbra nyúlt ölelés segíthet helyreállítani a lelki békéjét. Van, hogy egyetlen szót sem kell szólni a megnyugtatásáért!

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?