Idén nincs kedved bulizni? Ezeket a filmeket nézd meg szilveszter este

2022. december 31.
Úgy döntöttél, hogy ebben az évben kihagyod a hangos ünneplést és inkább otthon regenerálódsz az új évre, vagy egyszerűen csak nincs kivel buliznod? Fogj egy pohár pezsgőt, telepedj le a kanapéra, és nézz meg néhány szilveszteri filmet! Boldog új évet és jó kikapcsolódást!

Egy amerikai Párizsban

Egy fiatal amerikai festő a háború után Párizsban próbál szerencsét, és egy különös románc közepébe csöppen, ahol kettő helyett máris hárman lesznek. Jerryt felfedezi egy csinos, gazdag nő, aki felajánlja támogatását, a férfi azonban hamarosan találkozik egy bájos francia lánnyal. Minden a szilveszteri partin dől el, ami egyébként a film egyik legendás jelenete.

Metropolitan – Azok a New York-i báli éjszakák

Ha szereted az alacsony költségvetésű, független filmeket (és a Gossip Girlt), akkor ezt az 1990-es fanyar vígjátékot is imádni fogod, amelyben egy középosztálybeli princetoni diák a téli szünetben a manhattani gazdagok között találja magát.

Négy szoba

Ebben a sötét vígjátékban Tednek, a fiatal londinernek négy hotelszobában négy furcsa élményben lesz része. Találkozik boszorkányokkal és gengszterekkel, mi pedig olyan nagy sztárokkal, mint Quentin Tarantino, Marisa Tomei, Antonio Banderas vagy Tim Roth.

New Year’s Evil

Szilveszteri témájú horrorfilm? Miért ne, ha imádod a borzongató történeteket, vagy csak szimplán unod a romantikus vígjátékokat és musicaleket. Egy Los Angeles-i DJ kap egy furcsa telefonhívást. Amikor minden időzónában beköszönt az újév, meggyilkolnak valakit, és ő marad utoljára.

Carol

Ha szereted a romantikát, de valami komolyabbra vágysz, az 1950-es években játszódó Carol számodra a tökéletes újévi dráma. A fiatal Therese Belivetet (Rooney Mara) elbűvöli az elegáns, házas édesanya, Carol (Cate Blanchett). Hirtelen egy elsöprő erejű szerelemben találják magukat, ám ennek, különösen ebben az időszakban komoly következményei vannak. Az Oscar-díjra jelölt filmet imádták a kritikusok, és te is szeretni fogod – egyrészt kitűnő alkotás, másrészt a szerelmesek első csókja éppen szilveszterkor csattan el.

Egy fiúról

Hugh Grant egy nőcsábász és gazdag férfit alakít, aki csak a saját egoista világán keresztül látja az életet. Egy egyedülálló anyával való futó kapcsolata után rájön, hogy magányos szülőként új lehetőségek nyílhatnak meg előtte a csajozásban. El is kezd történeteket gyártani egy képzeletbeli gyerekről, akit történetesen szomszédjának fia, Marcus testesít meg. A furcsa barátság különös kalandokat eredményez.

Az igazira várva

Négy nő (Bassett, Whitney Houston, Loretta Devine és Lela Rochon) gyönyörű barátságáról szól ez a film, akiket bár az élet, a szerelem és a karrier más irányba terelt, ők mégis kitartanak egymás mellett.

Alkalmi randevú (Holidate)

A 2020-ban bemutatott romcom kötelező, ha imádod az egyszerű, ünnepi vígjátékokat. Emma Robertsnek és Luke Bracey-nek elege van a szingliségből, ezért megegyeznek, hogy egész évben egymás kísérői lesznek, de bármiféle érzelem nélkül. Mindenki szívét megérinti, aki egyedül tölti az ünnepi szezont.

Harry és Sally

Harry és Sally az egyetemen találkoznak, majd évekig kerülgetik egymást, de mindketten úgy gondolják, hogy férfi és nő között nem létezik barátság. Évekig nem történik közöttük semmi, mígnem a sok csalódás után mégis egymás karjaiban kötnek ki – az ágyban.

Szilveszter éjjel

Úgy tűnik, néhány évente kell egy ünnepi sztárparádét készíteni, különben eljönne a világvége. Lea Michele, Ashton Kutcher, Jon Bon Jovi, Robert De Niro, Sarah Jessica Parker, Sofía Vergara, Michelle Pfeiffer, Zac Efron (és még sokan mások), mindegyikük egy-egy önálló cselekményszállal. A történet helyszíne New York, és sok különböző élethelyzet persze szilveszterkor: az első gyerek, az első szerelem, szakítás, megbocsátás, elmúlás. A városon kívül csak az a közös a szereplőkben, hogy mindenki az éjfélt várja.

Forrás: Cosmopolitan Fotó: Getty Images

Olvass tovább!