Öt dolog, ami miatt szeretjük a születésnapos Emma Watsont

2024. április 15.
Emma Watson ma ünnepli 34. születésnapját. A színésznőt lehetetlen nem szeretni, és ezt be is bizonyítjuk: összegyűjtöttünk 5 okot, amiért imádjuk őt.
Öt dolog, ami miatt szeretjük a születésnapos Emma Watsont
  • Emma Watson ma ünnepli a születésnapját.
  • Emma Watson 34 éves lett.
  • Íme öt ok, amiért imádjuk Emma Watsont.

Emma Watson 34 éves lett! A színésznő Párizsban született 1990-ben, és itt is élt egészen ötéves koráig. Amikor a szülei elváltak, édesanyjával és öccsével, Alexszel Oxfordba költöztek és bentlakásos iskolába kezdett járni. Hétéves korában kezdett színészetet, táncot és éneklést tanulni, és iskolai darabokban kezdett játszani. 1999-ben ment el a Harry Potter castingjára, de még ő maga is meglepődött, hogy a több ezer jelentkező közül éppen őt választották ki Hermione Granger szerepére.

Több millió gyerek nőtt fel vele együtt és a fél világ rajong érte, de miért imádjuk az egész varázsvilágot elbűvölő Emma Watsont a Harry Potteren kívül? Íme öt ok, amiért szerintünk képtelenség nem szeretni mindenki Hermione Grangerét:

5 ok, amiért imádjuk Emma Watsont:

1. Emma Watson mindig stílusos

Kezdjük a legnyilvánvalóbb okkal: Emma Watsonnak kifogástalan a divatérzéke. Az angol színésznő mindig szerepel a legstílusosabb hírességek listáján, mióta sikerült legyőznie Voldemortot és a halálfalókat Roxfortban. Nem is csodáljuk, hogy számtalan címlapra fotózták, és volt már a Chanel, a Burberry, illetve a Lancôme arca is. Nem riad vissza a merész frizuráktól, ugyanakkor tisztában van azzal, hogy a klasszikus vörös ajkakkal szinte lehetetlen mellélőni.

Emma Watson megjelenése mindig kifogástalan

2. A mindig titokzatos Emma Watson

Az egész világ a lábai előtt hever és emberek milliói kíváncsiak a titkaira, de Emma Watson mégis óvja a nyilvánosságtól a magánéletét. Visszafogott eleganciával kezeli a bulvársajtót és a közösségi médiát. Amiről a rajongóinak is érdemes tudnia, azt természetesen megosztja a követőivel, de a családi életét távol tartja a reflektorfénytől. Hétköznapi, békés életre törekszik és a randipartnereit is titokban tartja – pedig mindenki össze akarja őt boronálni a Draco Malfoyt alakító Tom Feltonnal!

3. Emma Watson okos és intelligens

Felépített egy színészi karriert, de Emma Watson egyáltalán nem akarja, hogy csak hollywoodi alakításai miatt ismerjék a nevét. 2006-ban több tantárgyból is jeles érettségi vizsgát tett, majd az amerikai Brown Egyetemen tanult angol irodalmat. Az utolsó évét az oxfordi Worcester College-ban végezte el, 2014-ben pedig kitűnőre diplomázott a Brown Egyetemen. A színésznő imád tanulni és falja a könyveket, éppen úgy, mint a Harry Potter-béli eminens karaktere, Hermione Granger. Kislányok és nők tömegeinek mutat példát!

4. Emma Watson kiáll a fontos ügyek mellett

Emma Watson harcos jogvédő, aki mindig kiáll a legfontosabb ügyek mellett. Pár évvel ezelőtt feminista könyvklubot alakított, fontos számára, hogy minél több nő dolgozzon tudományos területeken és szívügye a környezetvédelem, illetve az emberi jogok védelme is.

5. Emma Watson imádja az állatokat

Emma Watsonnak minden bizonnyal hatalmas szíve lehet, hiszen nemcsak az emberi jogok, hanem az állatok jóléte is nagyon fontos számára. Dolgozott már együtt állatvédő alapítvánnyal, és ő maga is két macskát nevel, Bubble-t és Dominót.

Fotó: Getty Images