Kiderült: Károly király rákkezelése nem várt mellékhatással járt

2024. május 14.
Nemrég térhetett vissza a közfeladataihoz a rákkal diagnosztizált Károly király, aki felfedte a betegségének egy súlyos mellékhatását.  
Károly király elvesztette ízérzékelését a rák miatt

A 75 éves brit uralkodó a hadsereg veteránjával, Aaron Mapplebeckkel beszélgetett hétfő délután a Hampshire-ben található Middle Wallop-i Army Aviation Centerben. Mapplebeck elmondta, hogy tavaly hererák miatt kemoterápiás kezelésen esett át, és elvesztette ízérzékelését, mire maga Károly király is elárulta: vele is ez történt.

A Buckingham-palota egyelőre nem árult el részleteket Károly király kezelésével kapcsolatban, a királyi tisztviselők egyelőre csak annyit közöltek, hogy a rák egy ismeretlen formája miatt kezelik. Az uralkodó a múlt hónapban kapott engedélyt az orvosaitól, hogy visszatérjen a közfeladataihoz, és az elmúlt hetekben különböző rendezvényeken is részt vett.

Károly király a brit hadsereg légierejének vezérezredese címet Vilmos hercegnek adományozta

Még ugyanazon a hétfői napon sor került egy különleges ünnepségre, ahol Károly király hivatalosan is átadta Vilmos hercegnek a brit hadsereg légierejének vezérezredese címet, és ezzel átvette Harry herceg egykori ezredének parancsnokságát.

„Remélem, hogy az ezred erősebb lesz, miután a walesi herceg az új vezérezredes. Az a nagyszerű az egészben, hogy valóban nagyon jó pilóta” – mondta Károly király.

Károly király átadta Vilmos hercegnek a brit hadsereg légierejének vezérezredese címet

Károly király átadta Vilmos hercegnek a brit hadsereg légierejének vezérezredese címet

Persze sokakat foglalkoztat a kérdés, hogyan érintheti Harry herceget az, hogy Károly király Vilmos herceget nevezte ki vezérezredesnek, hiszen Sussex hercege helikopterpilótaként szolgált az ezredben Afganisztánban. Széles körben úgy gondolták, hogy ő töltötte be volna ezt a szerepet, amíg el nem döntötte, hogy 2020-ban kivált a királyi családból. Ráadásul Károly király épp ugyanazon a napon nevezte ki Vilmos herceget, amikor Harry herceg a feleségével, Meghan Markle-lel visszatért a nigériai körútjáról.

A kinevezést követően Károly király távozott, Vilmos herceg pedig újdonsült vezérezredesként eligazítást kapott, és találkozott az ezred katonáival, valamint megvizsgálta az üzemben lévő repülőgépeket. Még arra is lehetőséget kapott, hogy egy Apache helikopterrel repüljön.

Forrás: Dailymail, Fotó: Getty Images