Julia Roberts és Matthew Perry tragikus szerelmi története – megdöbbentő, miért szakítottak

2024. június 30.
Milliókat ért meglepetésként, amikor megtudták, hogy Matthew Perry és Julia Roberts valaha egy pár volt. A Jóbarátok sztárja a könyvében számolt be arról, hogy miért szakítottak, amikor minden tökéletes volt közöttük.
Julia Roberts és Matthew Perry tragikus szerelmi története - megdöbbentő miért szakítottak
  • Matthew Perry a 2022-es Jóbarátok, szerelmek és az a Rettenet című könyvében mesélt a Julia Robertsszel való kapcsolatáról.
  • A szakítás után a Jóbarátok sztárjánál kábítószer-függőség alakult ki.
  • Matthew Perry azt is elárulta, miért szakítottak a színésznővel.

A legnagyobb Jóbarátok-rajongók biztosan emlékeznek arra az epizódra, amiben a Matthew Perry által alakított Chandler Bing randevúzik Susie Moss-szal, akit Julia Roberts alakít. A színésznő vendégszereplése a sitcomban nemcsak az epizód mulatságos sztorija miatt volt emlékezetes, hanem azért is, mert a nézők megtudták, hogy Perry és Roberts valójában egy pár volt a forgatás során.

A kapcsolat azonban csak pár hónapig tartott, és Matthew Perry a memoárjában elárulja, miért volt ez így. Bevallotta, hogy rettenetesen beleszeretett Julia Robertsbe – aki akkoriban már Hollywood ikonja volt –, de kémiájuk ellenére nem tudta kezelni a randevúzással járó nyomást.

A The Times of London által közzétett részlet szerint Perry azt írja, hogy Julia Roberts azt mondta a Jóbarátok producereinek, hogy vendégszereplője lesz a show-nak, feltéve, hogy bekerül Chandler Bing történetébe. Ennek hallatán Matthew Perry küldött neki három tucat vörös rózsát, és az üdvözlőkártyán ez állt: „Az egyetlen dolog, ami izgalmasabb annál, hogy Ön részt vesz a műsorban, az az, hogy végre van ürügyem virágot küldeni Önnek.” Julia Roberts válaszul sok-sok bagelt küldött neki.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

EMPATH MOON ☾ (@empathmoon) által megosztott bejegyzés

Matthew Perry teljesen belehabarodott Julia Robertsbe

Ezt három hónapos udvarlás követte napi faxon (e-mailek és szöveges üzenetek előtt), miközben Julia Roberts Franciaországban dolgozott egy filmen, a Jóbarátok megjelenése előtt.

„Naponta háromszor-négyszer ültem a faxom mellett és néztem, ahogy a papírlap lassan felfedi a következő üzenetét” – írja Matthew Perry. „Annyira izgatott voltam, hogy néhány este azon kaptam magam, hogy miközben egy vonzó nővel kacérkodtam egy buliban, hirtelen megszakítottam a beszélgetést, és hazaszáguldottam, hogy megnézzem, érkezett-e új fax.”

Mire leforgatták a Super Bowl epizódot, már egy pár voltak. Matthew Perry azt írta, hogy Julia Robertsszel Új-Mexikóba utazott, hogy 1996-ban vele ünnepelje az új évet, és találkozott a családjával. „Olyan volt, mintha azért küldték volna erre a bolygóra, hogy mosolyt csaljon a világ arcára, és most különösen az enyémre. Úgy vigyorogtam, mint valami 15 éves az első randevúján” – meséli Perry.

Ezért szakított Julia Roberts és Matthew Perry

De két hónappal a románc kezdete után Perry szakított a színésznővel. „Túl sok volt számomra a randevúzás Julia Robertsszel. Biztos voltam benne, hogy szakítani fog velem. Miért ne tenné? Nem voltam elég; soha nem lehetek elég; megtört voltam, meghajlott, szerethetetlen. Tehát ahelyett, hogy szembenéztem volna az elkerülhetetlen gyötrelmekkel, hogy elvesztettem, szakítottam a gyönyörű és zseniális Julia Robertsszel.”

A könyvében Matthew Perry felidézi azt a pillanatot is, amikor látta, ahogy Julia Roberts átvette az Oscar-díjat az Erin Brockovich című filmben nyújtott alakításáért, miközben „izzadt és rángatózott” a rehabilitáción, betegtársaival körülvéve, és közben azon gondolkodott, hogy visszahódítja.

Matthew Perry azt is bevallja az emlékiratában, hogy boldog és szerencsés, amiért egyáltalán életben maradt az opioidokkal és az alkohollal vívott évtizedes harc, valamint 15 rehabilitációs időszak után.

Forrás: Harpers Bazaar Fotó: Getty Images