Diana hercegnő ikonikus ékszerei: káprázatosak és vagyonokat érnek

2024. augusztus 22.
Amint a királyi család tagja lett, több ékszerrel is elhalmozták Diana hercegnőt amellett, hogy jó pár mesés darabot készíttetett magának. Némelyik darab még behunyt szemmel is előttünk van, hiszen a szépségüknek és egy-egy emlékezetes pillanatnak köszönhetően ikonikussá váltak. Megmutatjuk ezeket a különleges ékszereket!
Diana hercegnő ikonikus ékszerei
  • Diana hercegnő megjelenése a hivatalos eseményektől kezdve az egyszerű hétköznapokon át mindig ragyogó volt. 
  • Előszeretettel párosított különleges ékszereket a szettjeihez.
  • Összegyűjtöttük Diana hercegnő ikonikus ékszereit!

Diana hercegnő divatérzéke legendás volt, és előszeretettel viselt színes, sokszor merész ruhákat. Jellegzetes divatja nem fog egyhamar feledésbe merülni, hiszen a mai napig megihleti a hírességeket és a divattervezőket ikonikus stílusával. Ezeket a ruhákat gyakran káprázatos ékszerekkel egészítette ki. Sok ékszere lett világhíres egy-egy jól párosított ruhának köszönhetően vagy mert különleges alkalomból viselte. De az is lehet, hogy egyszerűen a csodálatos személye miatt olyan emlékezetesek.

Megmutatjuk Diana hercegnő ikonikus ékszereit:

1. Diana hercegnő zafír-gyémánt eljegyzési gyűrűje

Míg a fiatalabb generáció úgy tudhatja, hogy ez az ikonikus gyűrű Kataliné, a jelenlegi walesi hercegnőé, először Diana hercegnőé volt. A 12 karátos kék ceyloni zafír önmagában is lenyűgöző, de a körülötte lévő 14 gyémánt biztosítja, hogy ez a gyűrű méltó legyen egy hercegnőhöz.

Diana hercegnő ikonikus ékszere a zafír-gyémánt eljegyzési gyűrűje

Diana hercegnő ikonikus ékszere a zafír-gyémánt eljegyzési gyűrűje

2. A családi tiara

Ez a családi örökség Diana hercegnő apjához, John Spencerhez, a nyolcadik Earl Spencerhez tartozott, és ikonikus státuszt szerzett, amikor Diana David és Elizabeth Emanuel ruhájában viselte az esküvő napján. Ezt a lenyűgöző tiarát Garrard készítette az 1930-as években, és Diana két nővére is viselte az esküvőjük napján. Bár a hercegnő nem birtokolta, de gyakran viselte.

Diana hercegnő egyik ikonikus ékszere a családi tiarája

Diana hercegnő egyik ikonikus ékszere a családi tiarája

3. Diana hercegnő smaragd nyakéke

Ezt az Art Deco gyémánt-smaragd ékszert 1911-ben Delhi Darbára ajándékozta Mária királynőnek a koronázására. Diana hercegnő fejpántként is viselte ezt a csillogó nyakláncot.

Diana hercegnő egyik legszebb ékszere a smaragd nyakéke

Diana hercegnő egyik legszebb ékszere a smaragd nyakéke

4. Az akvamarin fülbevaló

Diana hercegnő rajongott az akvamarinokért, amelyeket gyűrűk, karkötők és fülbevalók formájában viselt, ahogy az a képen is látszik.

Diana hercegnő akvamarin fülbevalója

Diana hercegnő akvamarin fülbevalója

5. Az akvamarin gyűrű

Ezt a csodálatos akvamarin gyűrűt Asprey készítette Diana hercegnő válásakor, hogy legyen mit viselnie a gyűrűsujján. A gyűrűt Harry herceg kapta a hercegnő 1997-es halálakor. Felesége, Meghan Markle ezt a gyűrűt viselte a esküvői fogadásukon 2018-ban.

Diana hercegnő egyik legszebb ékszere az akvamarin gyűrűje

Diana hercegnő egyik legszebb ékszere az akvamarin gyűrűje

6. Diana hercegnő Lover’s Knot tiarája

Ez az egyik legcsodálatosabb ékszer, amit a hercegnő valaha viselt. A Lover’s Knot (Szerelmi kötés) tiarát Mária királynő rendelte meg 1913-ban, II. Erzsébet királynő pedig 1981-ben Diana hercegnőnek ajándékozta az esküvője előtt. Katalin hercegné 2015 óta többször is viselte.

Diana hercegnő egyik legimpozánsabb ékszere a Lover's Knot tiarája

Diana hercegnő egyik legimpozánsabb ékszere a Lover’s Knot tiarája

7. Diana hercegnő zafír és gyémánt nyakéke

Az egyik emlékezetesebb pillanat Diana hercegnő életében, amikor egy lenyűgöző zafír-gyémánt nyakláncot viselt, amit Szaúd-Arábia hercege ajándékozott neki. Néhány évvel azután, hogy megkapta, fejpánttá alakította át.

Diana hercegnő zafír és gyémánt nyakéke

Diana hercegnő zafír és gyémánt nyakéke

8. Diana hercegnő 11 szálas gyöngysora

Nem titok, hogy Diana hercegnő rajongott a gyöngyökért, és ez a 11 szálból álló ékszer az egyik legirigylésreméltóbb ékszere. Ez a choker 900 gyöngyből, valamint gyémánt- és rubinkövekből készült, és előszeretettel viselte filmpremiereken és színházi estéken.

Diana hercegnő 11 szálas gyöngysora

Diana hercegnő 11 szálas gyöngysora

9. Diana hercegnő zafírbrossa

A bross eredetileg az anyakirálynőé volt. Diana hercegnő ezt a gyémántból és zafírból készült darabot hétszálas gyöngynyaklánccá alakíttatta át, és ez maradt azon kevés ékszer egyike, amit a válása után is viselt.

Diana hercegnő zafír brossa

Diana hercegnő zafír brossa

Forrás: Veranda, Fotók: Getty Images