Megakadályozhatja egy szelet kenyér, hogy a keksz keménnyé és szárazzá váljon. Elég néhány nap a pulton, hogy veszítsen a süti a nedvességtartalmából, és közel sem lesz már olyan puha, mint amikor megsütöttük. Ezért ne tegyük a hűtőbe se a süteményeket: a levegő a hűtőszekrény belsejében száraz, így sokkal hamarabb kiszáradhat a keksz, mint máshol. (Viszont ezért lehet a csirke bőre roppanósabb sütéskor, ha a szárnyast fedetlenül hűtjük.)
A keksznek viszont az az optimális tárolási módszer, ha lezárható zacskóba vagy légmentesen záró dobozba tesszük egy kenyérszelet társaságában. A kenyér ugyanis megtartja a nedvességet, így tökéletes páratartalmat biztosít a mellette lévő kekszeknek is. Nem kell sok kenyeret a kekszesdobozba zárnunk, mivel ha a nedvességtartalom túl magas lesz, a penészesedésnek kedvezünk.
Az is fontos persze, hogy zárjuk el a levegőtől, amennyire csak lehet a kekszet, mivel ez az első számú oka annak, ha kiszárad a süti. Viszont ha tökéletesen lezárjuk – a kenyérszelettel együtt –, akár egy hét múlva is ugyanolyan finom kekszet vehetünk ki a dobozból vagy zacskóból, mint amikor frissen sütöttük.
Forrás: Food Network Fotó: Getty Images