A tukánoktól a leopárdmintáig: íme a kifinomult Kamilla királyné legmerészebb ruhái

2024. július 19.
Kamilla királyné a méltóságteljes elegancia megtestesítője, aki többnyire inkább a pasztellszíneket részesíti előnyben. De csak többnyire… Éppen ezért most arra vállalkozunk, hogy bemutassuk a királyné ruhatárának legélénkebb, legmerészebb vagy éppen legvagányabb szettjeit. 
Kamilla királyné ruhái
  • Kamilla királyné hű kedvenc tervezőihez: Fiona Clare és Anna Valentine kreációiban már jó párszor lencsevégre kapták.
  • Kamilla szívesen viseli a nyilvánosság előtt is többször ugyanazt a darabot, különösen, ha a kedvenceiről van szó.
  • A kifinomult megjelenés jellemzi Kamilla királynét, ezért a krémszínek árnyalatai alkotják gardróbjának jelentős százalékát. Jellemző viszont, hogy látványos kiegészítőkkel dobja fel az összhatást. 

Kamilla brit királyné, III. Károly második feleségének megjelenése kapcsán valószínűleg a legtöbbünknek az első gondolatai közé tartozik, hogy szofisztikált, visszafogott és természetesen királyicsalád-kompatibilis. Utóbbi okán pedig merészséget mellőző. Ki hinné, hogy a királyné kedvencei között azonban lapulnak kifejezetten bohókás és kirívó darabok is? Ezúttal Kamilla királyné tíz olyan outfitjét szedtük össze, amely rácáfol  „unalmasan elegáns” stílusára.

1.  Vad minták 

Miután betegségének kezelését követően Károly visszatért királyi szolgálataihoz, a királyi pár ellátogatott a University College Hospital Macmillan Cancer Centre-be. Az eseményen Kamilla egy tőle szokatlanul merész, fodros, állatmintás ruhát viselt.

Katalin Királyné leopárdmintás ruhában

Katalin Királyné leopárdmintás ruhában

2. Kamilla tetőtől talpig pinkben 

III. Károly király és Kamilla királyné Emmanuel Macron francia elnökkel és Brigitte Macronnal találkozott a párizsi Elysée-palotában. A franciaországi látogatás első napjára a királyné az egyik kedvenc tervezője, Fiona Clare rózsaszín gyapjú kreppkabát ruháját és Philip Treacy rózsaszín barett sapkáját választotta.

Kamilla királyné kedvenc tervezője, Fiona Clare kreációjában

Kamilla királyné kedvenc tervezője, Fiona Clare kreációjában

3. Az a bizonyos lenyűgöző királykék overall

Uralkodói berkekben kifejezetten ritkaságszámba megy, ha valaki kétszer viseli ugyanazt a ruhát a nyilvánosság előtt. Kamilla erre azonban fittyet hány, ha kedvenc darabjairól van szó. A Hampton Court palotában megrendezett első Queen’s Reading Room Irodalmi Fesztiválon a királyné egy kék Anna Valentine overallt viselt – ugyanazt, amelyet nem sokkal korábban a koronázási koncerten is.

Kamilla királyné királykékben (Fotó: Adrian Dennis)

Kamilla királyné királykékben

4. Tematikusan a virág show-n

Ismét egy ruha a Kamilla királyné kedvencétől: a Chelsea Virágkiállításán (más néven a Nagy Tavaszi Kiállítás) tett látogatásához Kamilla egy Fiona Clare tervezte virágos ruhát választott. Az ötnapos rendezvényt minden évben a Királyi Kertészeti Társaság rendezi meg májusban a Chelsea Királyi Kórház területén.

Kamilla a virágkiállításon (Fotó: Toby Melville)

Kamilla a virágkiállításon

5. Kamilla királyné tukános ruhája

Kamilla a 2022-es sandringhami virágbemutatón egy tukánokkal díszített, trópusi hangulatú, üde ingruhában jelent meg. Két évvel korábban ugyanebben a szettben kapták lencsevégre nyaralás közben a Scilly-szigeteken – nem meglepő, hogy Kamilla királyné rajong ezért a darabért. Egyúttal arra is újabb ékes bizonyíték, hogy a királyné ízlése igenis túlmutat a bézs színű elegancián.

Kamilla királyné egyik kedvenc, bohókás darabjában (fotó: Chris Jackson)

Kamilla királyné egyik kedvenc, bohókás darabjában

6. Vörös szőnyeghez öltözve

Az akkoriban még cornwalli hercegnéi titulust viselő Kamilla királyné a Senedd (a walesi parlament) megnyitóján a dekorációhoz öltözött: piros, hosszú ujjú ruhát és kalapot viselt Walesben, miközben végigvonult a vörös szőnyegen. A Cardiffban rendezett eseményre Károly herceget és Erzsébet királynét kísérte el, ahol 21 ágyúval való tisztelgés fogadta őket.

Kamilla Cardiffban, a walesi parlament megnyitóján (fotó: Max Mumby)

Kamilla Cardiffban, a walesi parlament megnyitóján

7. Légies elegancia 

Kamilla királyné a görög függetlenség 200. évfordulóján a Görög Köztársaság első női elnöke, Katerina N. Sakellaropoulou által adott vacsorán egyenesen tündökölt. Az elnöki palotában egy aranyszínű részletekkel díszített világoskék ruhában és egy krémszínű csipkekendőben jelent meg, mindehhez pedig egy, a szetthez illő, fémes hatású arcmaszkot választott. 

Kamilla a görög függetlenség 200. évfordulóján

Kamilla a görög függetlenség 200. évfordulóján

8. Fekete-fehérben, leopárdmintával megfűszerezve 

A Pepper Pot Centre egy jótékonysági szervezet, amelyet a nyugat-londoni afrikai és karibi idősek támogatására hoztak létre Londonban. A szervezetnek Kamilla királyné is támogatója: az itt tett látogatásához választotta személyes kedvencünket, a kifinomult, mégis vagány, urbánus stílusú fekete-fehér szettet. Pluszpont az újabb meglepő csavarért, a leopárdmintás maszkért – a mintáért, ami már többször felbukkant a királyné (ekkoriban még hercegné) ruhatárában.

Kamilla Londonban, ahol urbánus stílust öltött magára

Kamilla Londonban, ahol urbánus stílust öltött magára

9. Pasztellben 

Grenadába érkezve Károly és felesége az egyik strandon sétálgattak, ahol Kamilla királyné egy krémszínű, fehér hímzéssel díszített kaftánt, fehér, széles szárú nadrágot és napszemüveget viselt.

Kamilla lezseren a grenadai tengerparton

Kamilla lezseren a grenadai tengerparton

10. Akár egy Klimt-festmény 

Camilla Parker Bowles részt vett az It’s Fashion! Adománygyűjtő gáláján a Buckinghamshire-i Waddesdon Manorban. A Vogue és a Jaguar által szervezett rákellenes jótékonysági rendezvényen Kamilla királyné egy rózsaszín árnyalatú, fémes zöld virágmintás ruhát és egy kígyózó gyémánt nyakláncot viselt.

Kamilla királyné az It's Fashion! Adománygyűjtő gáláján, ahol még a Camilla Parker Bowles-ként ismerte a világ

Kamilla királyné az It’s Fashion! Adománygyűjtő gáláján, ahol még a Camilla Parker Bowlesként ismerte a világ

Fotó: Getty Images