Deszkára fel! Mit sportoljunk idén nyáron?

2020. június 17.
Szerencsére a nyarat nem kell a négy fal között töltenünk, sőt, kifejezetten javasolt minél több időt a szabadban sportolni. Lássuk, milyen sporteszközökkel dobhatjuk fel az edzést, ha a kocogást és a kirándulást túl egysíkúnak találjuk.

Ideje elpakolnunk a puzzle-t és a kötőtűt! Nemcsak a karanténnak van vége, de megérkezett a jó idő is, így már semmi sem tarthat vissza minket attól, hogy odakint sportoljunk. Sőt, kifejezetten javasolják! A kerékpározás mellett az eladások alapján úgy tűnik, a paddle board, más néven a SUP lesz az idei nyár nagy slágere. 

Ebben valószínűleg nagy szerepet játszik, hogy a hagyományos nyári sportok, mint a foci, strandröplabda, úszás, kinti közös edzés most nem igazán javasolt, mivel ezek során nehéz megoldani az egymástól való megfelelő távolságtartást, ellentétben a paddle boarddal, amit mintha erre találtak volna ki. Emellett azonban régi, tradicionális sportok is újra népszerűvé váltak. Melyik lesz az öt legnépszerűbb mozgásforma idén nyáron a sportszereladások és az Instagram trendjei szerint?

A SUP-őrület

Pár évvel ezelőtt még csak néhány híresség és jógainfluenszer hóbortjának tűnt, mára azonban tömegsporttá vált a paddle board. Olyannyira, hogy idén nyáron rekordokat döntöget az eladása, és már sok helyen hiánycikké vált (a biciklihez hasonlóan).

Nem a SUP az egyetlen vízi jármű, amely nagyon népszerű lesz idén nyáron. A hagyományos kajak, kenu és még a csónakok iránti érdeklődés is megnőtt az elmúlt évekhez képest.

Rihanna, Pierce Brosnan és Kate Hudson kedvenc időtöltése, a hatalmas deszkán evezés, meghódított mindenkit. Elég széles skálán mozog a SUP-ok ára, mérettől, típustól függően, így mindenki megtalálhatja a neki kedvező változatot, és már ringatózhat is lágyan a tavakon, csordogálhat a folyókon, miközben tökéletesen megtartja a távolságot a mellette evező társaitól.

Olvastad már?

Skandi stílus

Persze nem mindenki rajong a vízért. A kirándulók és a gyaloglás szerelmesei közül sokan rákaptak a nordic walkingra. Ha valakinek a futás túlságosan megterheli az izületeit, remek mozgásforma a két teleszkópos bottal való gyaloglás, ráadásul nem is igényel nagy anyagi befektetést az eszközök beszerzése. Nem véletlen, hogy a skandináv országokban olyan nagy népszerűségnek örvend hosszú ideje, hiszen nem kell hozzá más, csupán két jó láb, két jó kar, amely a botokat tartja. 

Régimódi sportok

A régi jó sportok közül is rengeteg olyat választhatunk, ami szórakoztató, és még a távolságtartás is adott edzés közben. Ilyenek például a horgászat és a tenisz, amelyek a boltok eladásai alapján szintén egyre felkapottabbak. Úgy tűnik, a koronavírus-járvány után nem vágyunk másra, csupán egy labdára, ütőre vagy botra, elegendő térre és egy kis szünetre a megfelelő folyadékpótláshoz, és teljes a boldogság.

Olvass tovább!

Forrás: The Telegraph
Fotó: Unsplash