Ha egyetlen fitneszinspirációt keresünk, a 81 éves nagyi legyen az

2021. március 06.
A TikTokon vált fitneszsztárra az a 81 éves német hölgy, aki játszi könnyedséggel végez el olyan gyakorlatokat, amikkel az évtizedekkel fiatalabbak többsége is szenved, ha egyáltalán meg tudják csinálni. Nem csoda, hogy imádják edzős és táncolós videóit a közösségi oldalakon.

A Köln melletti Langenfeldben él Erika Rischko, aki még 2020 tavaszán, a lezárások kezdetekor csatlakozott a TikTokhoz. Mára közel 150 ezer követője van a közösségi oldalon, és a pandémia leginspirálóbb fitneszsztárja lett.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Erika Rischko (@erikarischko)

Rischko fitnessjunkie-nak tartja magát, aki nem csinál mást, csak imád edzeni és táncolni a férjével. Dieter, aki 2021 áprilisában tölti be 82. életévét, rendszeresen csatlakozik Erikához a videókban, és rengeteg táncos kihívást teljesítettek együtt a közösségi oldalon az elmúlt egy évben.

Azonban Rischko fitneszteljesítménye az, ami igazán lenyűgözi a követőit. Rendszeresen posztol videókat, ahogy lehetetlenül hosszú ideig tartja a deszkapózt, súlyt emel és TRX edzést végez.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Erika Rischko (@erikarischko)

Pedig nem volt mindig ilyen sportos. A 81 éves Rischko az ötvenes éveiben kezdett csak edzeni, amikor a legtöbb ember már úgy van vele, hogy túl késő hozzá, már felesleges bármilyen komolyabb mozgásra adnia a fejét. „Későn virágzó típus vagyok – mondta Rischko. – A lányom íratott be egy edzőterembe, amikor 55 éves voltam, azóta edzek rendszeresen. Szeretek többféle mozgásformát ötvözni: TRX, DeepWork, spinning, súlyemelés, Pilates, jóga és funkcionális edzés is szerepel az étlapomon. De ha egy kedvencet kellene választanom, az a funkcionális edzés lenne.”

Annak ellenére, hogy a TikTokot a Z-generáció platformjának tartják, a nyolcvanasok is imádják. „Elsősorban azért csinálom, mert imádom az applikációt, annyira jó szórakozás – mondta Rischko. – Másodszor pedig nagyon szeretem a kihívásokat, különösen a párosakat, és aztán ott vannak a kommentek, amik mindig arra ösztökélnek, hogy posztoljak új videókat. Nagyon remélem azt is, hogy inspirálom az embereket arra, ne törődjenek az életkorral, legyenek aktívabbak.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Erika Rischko (@erikarischko)

A német hölgy csupa pozitív reakciót kap. „Nagyon sokan írják, hogy példakép vagyok, bizonyíték arra, hogy az életkor csak egy szám. Volt olyan is, aki azt írta, legyek a nagymamája, fogadjam örökbe – mondta nevetve. – Roppant megtisztelő, és nem tudom a mai napig elhinni, hogy ennyi fiatal követőm van, akik lájkolnak és kommentelnek a videóimnál. Teljesen szürreális, hogy fitneszinspiráció vagyok.”

Forrás: Insider Fotó: Instagram

Olvastad már?