Ez történik a testedben, ha egy pohár langyos vízzel indítod a napod

2022. szeptember 06.
Lehet, hogy elsőre nem hangzik túl jól, de annyi kedvező hatása van a szervezetedre, hogy érdemes megbarátkozni a gondolattal!

Te is azok közé tartozol, akik ébredés után alig várják, hogy végre kávéhoz jussanak? Lehet, hogy az éhgyomorra felhörpintett feketétől indul el igazán a napod, a tested sokkal jobban örül neki, ha helyette inkább egy pohár langyos vizet iszol. Mutatjuk, milyen előnyei vannak, ha megszívleled ezt a napindító tanácsot!

Ez történik a testedben, ha egy pohár langyos vízzel indítod a napod

Kávé helyett langyos víz? A tested mindenképp örülne neki!

A hideg is kiráz a gondolattól, hogy egy pohár langyos vizet fogyassz reggelente? Tulajdonképpen érthető, de ha megtapasztalod rövidebb és hosszabb távon is érezhető pozitív hatásait, lehet, hogy könnyebben hozzászoksz! Segítheti a barátkozást az is, hogy ha pár csepp frissen facsart citromlevet öntesz hozzá, könnyebben legördül a langyos víz, és még egy kis természetes C-vitamint is magadhoz vehetsz már korán reggel! Ha azt érzed hívogatóbbnak, fahéjjal is feldobhatod a vizedet!

Mivel az éjszaka során szervezeted dehidratálttá válik – ez teljesen természetes folyamat, hiszen órákon át nem veszel magadhoz folyadékot –, igazi ajándék a szomjazó sejtjeidnek vízzel és nem vízhajtó hatással is rendelkező kávéval kezdeni a reggelt. A langyos víznek köszönhetően élénkebbé válik a keringésed, ez pedig elősegíti a test méregtelenítését és a tápanyagok szállítását. Önmagában ezért is megérné rászokni a napindító vízivásra, de a kedvező hatások sora ezzel még nem ért véget!

Tisztább gyomor

A reggel elfogyasztott langyos víz segít megtisztítani a gyomorfalat, ami egyrészt hozzájárul a jobb emésztéshez, másrészt segít abban, hogy a nap folyamán elfogyasztott egészséges ételekből több tápanyag hasznosulhasson már a gyomorba jutva is. 

Kiszámítható mosdólátogatás

Nagyon sokan küzdenek emésztési gondokkal hazánkban, melyek közül mindenképpen dobogós helyen áll a székrekedés. A reggelente elfogyasztott langyos víz hozzájárul ahhoz, hogy könnyebben tudj vécére menni – anélkül, hogy ehhez kávét kelljen innod!

Jobb emésztés

A gyomrodon és a tápcsatornádon áthaladó langyos víz felkészíti az előtte álló feladatokra az emésztőrendszert, ami így hatékonyabban teszi majd a dolgát. Hosszabb távon a salakanyagok távozását is nagyban elősegíti a reggeli vízivás, amitől a bőröd is szebb lehet!

Ez történik a testedben, ha egy pohár langyos vízzel indítod a napod

Érdemes adnod egy esélyt a reggeli langyos víz ivásának!

Közelebb az ideális súlyhoz

Fontos tudni, hogy a reggeli vízfogyasztás önmagában nem elég a fogyáshoz, ha viszont odafigyelsz a táplálkozásodra és rendszeresen mozogsz, elősegítheted a pluszkilók távozását. A langyos vagy meleg víz legördítése után valamelyest megemelkedik a testhőmérsékleted, ami gyorsítja az anyagcserét, ezáltal a kalóriaégetést is serkenti.

Stresszmentesebb mindennapok

Lehet, hogy elsőre hihetetlenül hangzik, a langyos és meleg italok fogyasztása azonban lazítóan, nyugtatóan hat a szervezetedre. Izomlazító, görcsoldó hatásának köszönhetően még a különböző fájdalmakra is jótékony hatással lehet.

Győzelem a szabad gyökök felett

A szervezetben garázdálkodó szabad gyökök, amelyek nagyban hozzájárulnak a sejtek öregedéséhez és több komoly betegség kialakulásához is, a meleg víz hatására valamelyest lassabb fokozatra kapcsolnak, ha pedig sok antioxidánsban gazdag ételt fogyasztasz, végképp lépéselőnybe kerülhetsz velük szemben!

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?