Ezzel a zseniális dekortrükkel rengeteget spórolhatunk az ünnepi dekoráción

2022. november 22.
Nemcsak az előttünk álló ünnepi szezonban használható ez a pofonegyszerű lakásdekorációs trükk, de egész évben végtelenül olcsón az évszakhoz igazíthatjuk vele otthonunk hangulatát.

Aki szereti az aktuális évszakhoz, ünnepekhez igazítani, díszíteni az otthonát, pontosan tudja, vagyonokat lehet elkölteni, mire elégedett lesz az ember a dekorációval. Egy TikTok-felhasználó mutatta meg, nem kell, hogy ez így legyen. Ahelyett, hogy több ezer forintot költenénk el a kívánt színsémára, a Hammsmom nevű felhasználó szerint néhány száz forintból is az évszak vagy ünnep színeire hangolhatjuk otthonunkat. 

karacsonyi-lakasdekor-sporolas-trukk-konyv

A könyvek segítenek, hogy sokat spóroljunk a karácsonyi dekoráción

„Egy ideje már így dekorálom a lakásunkat az ünnepekre – mondta videójában. – Elmegyek egy antikváriumba, használt könyveket áruló boltba, kiválasztok néhány keménykötésű könyvet az akciós részről, aminek olyan színű a borítója, ami épp kell. Narancs árnyalatok őszre, piros és zöld karácsonyra, és így tovább. A könyveket rakom a szokásos dekorációk mellé. Hihetetlenül olcsó és csodásan néz ki.”

@hammsmom

My favorite holiday decorative hack 😊 #homedecor #diydecor #thrifted #falldecor

♬ original sound – Hammsmom

Tehát olcsó, egyszerű és zseniális ötlet – nem is kívánhatnánk többet a lakásdekorációban, ha három kívánságunk lenne a karácsonyi díszítésre. „Remek módszer a könyvek újrahasznosítására is” – tette hozzá a videó alatt egy kommentelő. 

Ha az ünnepek alatt védőfóliával látjuk el a könyveket, ráadásul tovább is ajándékozhatjuk vagy eladományozhatjuk, ha elmúlt a karácsonyi szezon például, így mindig új és új könyvekkel dekorálhatjuk a lakást. Sőt, ha sikerül olyan könyvet kifognunk, aminek nemcsak a színe passzol tökéletesen az alkalomhoz, hanem még érdekes is, egy remek olvasnivalóval is gazdagodhatunk, miközben rengeteget spórolunk a dekoráción.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Getty Images

Olvass tovább!