Ha héjastól megeszünk egy narancsot, tényleg elmúlik a szorulás?

2023. január 15.
A legújabb módszer az Instagramon szorulás ellen, ha szőröstül-bőröstül, azaz héjastól-mindenstől megeszünk egy narancsot. De tényleg azonnal mennünk kell a vécére, ha így teszünk? A dietetikus elárulja.
  • Az Instagram legújabb vívmánya: szorulás ellen narancs. De nemcsak a gyümölcs húsát kell megennünk, hogy azonnal szaladjunk a vécére, hanem a héját is.
  • Sőt, egy kis borssal és fahéjjal is javasolt meghinteni a biztosabb hatás érdekében.
  • A dietetikus szerint nem elvetendő az ötlet, ám más gyümölcsök is segíthetnek, ha szorulással küzdünk.

Egyáltalán nem kellemes dolog a szorulás. Ha csak a puffadásra, hasfájásra, a kellemetlen közérzetre gondolunk, abszolút megértjük, miért próbál ki valaki szinte bármit, ami azzal kecsegteti, hogy megoldja a problémát. Bethany Ugarte-Cameron javasolta az Instagram-oldalán a tuti módszert, ami után azonnal mehetünk a vécére

A narancs hashajtó növényi hatóanyagokat tartalmaz

A narancs hashajtó növényi hatóanyagokat tartalmaz

„5 perc alatt megoldotta a problémámat” – mondta Ugarte-Cameron az Instagram-videóban. Ehhez nem tett mást, csak meleg víz alatt megmosott egy kezeletlen héjú narancsot, szeletekre vágta, majd jól meghintette fahéjjal és Cayenne-borssal, és héjastól megette

Mit szól a dietetikus a narancshoz szorulás ellen?

Ugarte-Cameron azt is elmagyarázta, miért működik a narancsos módszer a szorulás ellen. A narancsban olyan flavonoid található – úgynevezett naringenin –, ami alapvetően szorulás ellen hatásos, hashajtó hatású

A Cayenne-bors és a fahéj kapszaicint tartalmaz, ami stimulálja a bélműködést, így felerősíti a naringenin hashajtó hatását. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bethany Ugarte-Cameron (@lilsipper)

Bajunk valószínűleg nem lesz tőle, ha kipróbáljuk  a narancsos módszert szorulás ellen, még akár segíthet is, ám egyénfüggő, valóban beválik-e. 

Mi működhet még szorulás ellen?

A szorulás megelőzésében és leküzdésében nagyon fontos a rostbevitel. Ezért is lehet hatásosabb, ha az egész narancsot esszük meg, héjastól, nem csak a gyümölcs húsát. Ha viszont nem annyira szeretjük a narancsot, kipróbálhatjuk a chiapudingot – elegendő vízbevitellel, ami szintén fontos a szorulás ellen –, vagy ehetünk kivit, ami szintén segíthet abban, hogy a székletünk rendszeressé váljon.

Forrás: Eating Well Fotó: Getty Images

Olvass tovább!