Milyen gyorsan találod meg a malacot a képen?

2023. március 07.
Ha 5 másodpercen belül, kijelenthetjük, hogy zseni vagy. Hiszen az emberek 96 százalékának legalább 30 másodpercre van szüksége, hogy megtalálja, hol rejtőzik a malac a madarak között.
  • Ezt nevezhetjük villámfejtörőnek, hiszen az átlagos rejtett képes feladványoknál sokkal gyorsabban kell megtalálnunk a malacot a képen.
  • Az erdőben rengeteg madár között kell meglátnunk, hol bújt el egy malac.
  • Azért olyan nehéz rábukkanni a malacra, mert a madarakat direkt úgy ábrázolták, hogy a csőrük malacorra hasonlítson.

A több időt igénylő rejtett képes feladványokkal szemben ez a fejtörő azoknak készült, akik nem szeretnek sokáig ülni egy-egy rejtvény felett. Az erdőben egy malac bújt el valahol a madarak között. A feladatunk az, hogy minél előbb rábukkanjunk a rejtőzködő állatra.

Mennyi idő alatt találod meg a malacot a rejtett képes feladványon?

Mennyi idő alatt találod meg a malacot a rejtett képes feladványon?

Hol van a malac a képen?

Nagyon gyorsnak kell lennünk, ha meg akarjuk dönteni a rekordot. Ugyanis azoknak, akik a leghamarabb rájöttek arra, hol bújt el a malac a rejtett képes feladványon, legfeljebb 5 másodpercre volt szüksége. 

A feladat nem olyan könnyű. (Persze még mindig könnyebb, mint rájönni arra, hol rejtőzik az alma ezen az optikai illúzión.) A madarak csőrét ugyanis pont olyanra rajzolták, mint a malac orrát. Így egészen megtévesztő lehet. Ráadásul minél gyorsabbak akarunk lenni, annál inkább hajlamosak vagyunk elsiklani a fontos részletek felett.

Hogyan találhatjuk meg a malacot a rejtett képes feladványon?

Nem csak sasszeműnek, de türelmesnek is kell lennünk, ha meg akarjuk találni a malacot a képen. Annyit elárulhatunk, hogy ne az orra alapján akarjuk azonosítani, hanem a füleket figyeljük. 

Ha még egy kis segítségre szükségünk van, keressük a malacot a kép bal alsó részén. De nem gond, ha még így sem bukkantunk rá a madarak és fák között a malacra, néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást.

Gyakorolhatjuk is a rejtett képes feladványokat. Az agyunk ugyanis minél több ilyen jellegű feladattal találkozik, annál gyorsabban lesz képes megtalálni a megoldást. Próbáljunk meg rájönni, hol van a pillangó a papagájok között, vagy találjuk meg a rengeteg ember között a macskát.

A malac a bal alsó sarokban, a piros körrel jelölt részen bújt el

A malac a bal alsó sarokban, a piros körrel jelölt részen bújt el

Forrás: Playbuzz