Ha azt akarod, hogy jól induljon a reggel, a banánkávéra van szükséged

2023. április 09.
Természetesen a TikTokról indult az újabb kávéőrület: a banánkávé. Nem csoda azonban, hogy villámgyorsan milliók kedvencévé vált, mert rég ittunk ilyen finomat! Mutatjuk a receptet, ha kipróbálnánk.
Hideg, banános, kávés - innentől a banánkávé rossz nem lehet
  • A hétköznap reggelek csúcspontja lehet a banánkávé. 
  • Nemcsak finom, de elegendő energiát ad, hogy minden reggeli kötelező kört egy lendülettel végigcsináljunk.
  • A banánkávé elkészítése ráadásul olyan egyszerű, hogy két sorban is össze lehet foglalni.

Ha nehezen indulnak a hétköznap reggelek, nem is tehetnénk jobbat, mint hogy készítünk magunknak egy banánkávét. A gyümölcs és a fekete párosa garantáltan elegendő energiát ad, hogy odaérjünk a gyerekkel az iskolába, gyalogoljunk egy jót és válaszoljunk az első kör e-mailre. 

Természetesen a TikTokról indult az új kávéőrület. A közösségi oldalnak köszönhetjük már a proteines kávét és a legendás dalgonát is. Az idei tavasz és nyár kedvence azonban úgy tűnik, a banánkávé lesz. 

Így készül a banánkévá

A banán a gyümölcsök jolly jokere. Tojással homogénre keverve akár aranyló palacsintát is süthetünk belőle, vagy fagyasztva leturmixolhatjuk és máris kész az egészséges fagyi. Nem kell hozzáadnunk cukrot, hiszen elég édes, emellett krémes és tökéletes állagot ad. Így a banános jegeskávéban máris láthatjuk a meglévő lehetőséget. Mutatjuk, hogyan készítsük el a csodálatos banánkávét!

@elliegervais

My life will never be the same #bananaicedcoffee #icedcoffee #coffeetiktok #costarica #puravida #tropicalliving #surfergirl #swimwear #intuitiveeating #foodfreedom #weirdfoodcombos

♬ original sound – Ellie

  1. Fagyasszunk le két érett banánt.
  2. A fagyott banánokat 225 ml hideg kávéval tegyük aprítóba vagy turmixgépbe.
  3. Turmixoljuk addig, míg egységes, sima és krémes állagú nem lesz.
  4. Töltsük pohárba és igyuk meg a banánkávét.

A fagyasztott banán tökéletesen pótolja a kávéban a tejet vagy tejszínt, sőt, a cukrot is. Azért is fontos, hogy érett banánt használjunk, mert ezek már édesebbek. 

Néhány fontos tipp a banánkávéhoz

  • Használjunk eszpresszókávét. A cold brew kávé túl erős lehet a banánkávéhoz. A legjobb, ha szokásos módon lefőzzük a kávét és ezt hűtjük le.
  • Készítsünk dupla adag banánkávét reggel. Ha két pohárral turmixolunk a banánkávéból, az egyiket hűtőben eltehetjük délutáni nassolnivalónak. Nyugodtan helyettesíthetjük az eszpresszót koffeinmentes kávéval, ha az ízét élvezni akarjuk, de a koffein hatásait inkább mellőznénk.
  • Nagyon érett banánból készítsük. Az a banán a legjobb a banánkávéhoz, aminek már elég barna a héja. A sárgás-zöld banánok még nem elég édesek ahhoz, hogy banánkávét készítsünk belőle.
  • Még a fagyasztás előtt hámozzuk meg a banánt. A fagyasztott banánt elég nehéz meghámozni, így célszerű még azelőtt lehúzni a héját, sőt, felkarikázni is, mielőtt a mélyhűtőbe tesszük. 

Forrás: The Kitchn, fotó: Getty Images