Csak akkor találod meg a kék szemű macskát, ha tökéletes a látásod

2023. április 20.
Vagy legalább egy szemüvegre szükségünk van, ha meg akarjuk találni öt másodperc alatt azt a macskát, amelyiknek kék a szeme.
  • A képen nagyjából 80 macska van.
  • Még a legszemfülesebbek is tanácstalanul vakarják a fejüket, olyan nehéz megtalálni az egyetlen kék szemű cicát az illusztráción.
  • Hogy még nehezebb legyen a feladatunk, csupán 5 másodpercünk van észrevenni a kék szemű macskát.

A rejtett képes feladványok a legszórakoztatóbb internetes fejtörők közé tartoznak. Rengeteget láttunk és megoldottunk már. Ám a legutóbbi rejtvény még a legtapasztaltabbaknak is fejtörést okoz.

5 másodpercünk van megtalálni a kék szemű macskát a képen

5 másodpercünk van megtalálni a kék szemű macskát a képen

Ezúttal olyan képet kaptunk, amin nagyjából 80 macska látható. Ám közülük csak egynek kék a szeme. Ami még nehezebbé teszi a feladatunk az, hogy 5 másodperc alatt kell megtalálnunk ezt az egy cicát.

Látjuk a kék szemű macskát?

Ha nem vesszük észre 5 másodpercen belül a kék szemű macskát, ne aggódjunk. A legtöbb próbálkozónak legalább 24 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy rájöjjön, hol rejtőzik a képen.

Ahhoz, hogy megtaláljuk a megoldást, az a legjobb, ha gondolatban négy részre osztjuk a rejtett képes feladványt, és mindig csak az egyik negyedet nézzük meg nagyon tüzetesen. Így az agyunk nem kap folyamatosan más helyről érkező információkat és nem csapja be a túl sok hasonló kép. 

Mennyi idő kellett a kék szemű macska megtalálásához?

Ha nem sikerül rájönnünk, merre rejtették el a feladványon a kék szemű macskát, adunk egy kis segítséget. A kép bal oldalán keressük a megfejtést. Annyit még elárulhatunk, hogy nem sok van abból a színű cicából, aminek kék a szeme. Előfordulhat, hogy továbbra sem tudunk rájönni, melyik macska a kék szemű. Ne keseredjünk el, néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást.

Addig is gyakorolhatunk más macskás rejtett képes feladványokkal, vagy próbára tehetjük magunkat, ha gyorsan rájöttünk a megoldásra. Találjuk meg a rendetlen szobában, hova rejtőzhetett a macska, míg egy másik fejtörőnél arra kell rájönnünk, a nagy tömegben hol bújik meg egy cica.

A bal szélen megbújó fekete macska a kékszemű

A bal szélen megbújó fekete macska a kék szemű

Forrás: The Scottish Sun