Villámfejtörő: 3 másodpercünk van rávágni, mi nem stimmel a képen

2023. május 30.
Ez tényleg villámgyors fejtörő. Nem ér sokat gondolkozni a válaszon, 3 másodpercünk van csak felelni a kérdésre: mi nem stimmel a képen?
  • Nagyon jó megfigyelőnek kell lennünk, hogy nyomban megmondjuk, mi a villámfejtörő megoldása.
  • Csak az emberek 2 százalékának sikerül rögtön megfejteni a feladványt.
  • Annyira nyilvánvaló, mi a hiba a képen, hogy sokan pont ezért nem jönnek rá.

Egy jó villámfejtörő felpezsdíti az agysejtjeinket és megdolgoztatja az agyunkat. Ez különösen akkor jön jól, amikor már régóta próbálunk megoldani valamilyen problémát vagy kellene egy jó ötlet, amivel továbbléphetünk.

3 másodpercünk van megtalálni a teát, kekszet és vízforralót ábrázoló villámfejtörőn a hibát

3 másodpercünk van megtalálni a teát, kekszet és vízforralót ábrázoló villámfejtörőn a hibát

Ebben a feladványban azt kell megmondanunk, milyen hibát látunk a vízforralót, teát és kekszeket ábrázoló képen. Ami nehezítés, hogy csupán 3 másodpercünk van rávágni a választ.

Megtaláljuk a hibát a képen?

Bár azt gondolnánk, könnyű rájönni a megoldásra, mégsem olyan egyértelmű, mi nem stimmel a képen. Mivel az agyunk és a figyelmünk könnyen eltéríthető, így lehet, hogy elidőzünk azokon a részleteken, amik csupán elterelésként vannak a képen.

Nem csoda, hogy csak az emberek 2 százalékának sikerül 3 másodpercen belül megtalálniuk a hibát a képen. Pedig egy olyan jelenetet látunk, amit mindannyian nap mint nap átélünk. Hiszen biztosan bekapcsoljuk a vízforralót a nap folyamán akár többször is, hogy készítsünk magunknak egy teát vagy kávét. Sőt, kekszet is szívesen rágcsálunk mellé.

Ám pont ebben rejlik a villámfejtörő nehézsége is. Mivel mindennap látjuk ezeket a tárgyakat, nem is nézzük meg részletesen, így nem feltétlenül észleljük, mi hogyan néz ki rajtuk.

Mennyi idő alatt jöttünk rá, mi nem stimmel a fejtörőn?

Próbáljunk meg nem elmerülni a részletekben, ne hagyjuk, hogy eltereljék a figyelmünket a kép különböző részei. Egyben értelmezzük az egész jelenetet, ne ragadjunk ki egy-egy elemet, ha 3 másodpercen belül rá akarunk jönni a villámfejtörő megoldására. Persze akkor se keseredjünk el, ha nem sikerült megfejtenünk a feladványt. Néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást.

Előtte azonban tegyük próbára magunkat hasonló fejtörőkkel. Nézzük meg, hány embert sikerül megtalálnunk az irodáról készült fotón! Próbáljunk meg rájönni, ki a balkezes ezen a képen! Ha ezekkel megvagyunk, győződjünk meg róla, vajon megtaláltuk-e a vízforralós villámfejtörő valódi megoldását!

A vilámfejtörőn az nem stimmel, hogy felcserélték a minimum és maximum jelzést a képen

A villámfejtörőn az nem stimmel, hogy felcserélték a minimum és maximum jelzést a képen

Forrás: Bright Side