Így ágyazz meg, ha azt akarod, hogy kényelmes legyen az ágyad

2023. július 01.
Kényelmes az ágyunk, de úgy érezzük, valami hiányzik? Egy kis extra puhaság? Vagy éppen tartás? A TikTokra feltöltött videóban azt elemzik, mitől lesz egy ágy extrán kényelmes és hogyan ágyazzunk meg úgy, hogy az ágyunk olyan legyen, amiből nem akarunk soha kikelni.
Így ágyazz meg, ha azt akarod, hogy kényelmes legyen az ágyad
  • Egy Maggie nevű TikTok-felhasználó fejtette fel az ágyát, és mutatta meg, az ágyneműk és matracok milyen rétegezésével ágyazhatunk meg úgy, hogy az valóban kényelmes legyen.
  • Ha gyorsan akarunk ágyneműt cserélni és megágyazni, valószínűleg ezt a módszert nem nekünk találták ki.
  • A hűtő matracvédő viszont jól jöhet a kánikulában bárkinek.

Egy Maggie nevű felhasználó töltötte fel a TikTokra azt a videót, amiben megmutatta, hogyan készíti el – ahogy ő nevezi – a világ legkényelmesebb ágyát. Annyit le kell szögeznünk már az elején, hogy nem azoknak való ez a módszer, akik gyorsan akarnak végezni az ágyneműcserével és ágyazással. 

Ha viszont bármit megtennénk azért, hogy a lehető legkényelmesebb legyen a fekhelyünk, érdemes alaposan megnézni, milyen rétegeket helyez a fiatal nő az ágyára.

Mitől lesz kényelmes az ágy?

„Egy csomó barátom mondta, miután elszundított nálam, hogy még soha nem feküdtek ilyen kényelmes ágyon, mint az enyém – mondta Maggie a videóban. – Ezért most megmutatom, hogyan készítem el a világ legkényelmesebb ágyát.”

@voss_maggie

How to make the softest bed youve ever slept on #sleep #bedding #sleepquality #tempurpedic #mattress

♬ original sound –

Az első és legfontosabb lépés talán a nyári melegben, hogy a matracra még elhelyez egy hűtő matracvédőt, majd erre egy vízálló matractakarót, ami az éjszakai izzadást segít elvezetni. „Ez az ágy egy keskenyebb típusú kétszemélyes ágy. De a lehető legszélesebb matracvédőket vásároltam rá – magyarázta Maggie. – Ha jobban túllóg a matracfedő, sokkal jobban lehet rögzíteni. Ugyanezt alkalmazom az ágynemű esetében is, jó, ha a lepedő is túllóg.”

A hűtő lepedő a titok nyitja?

A matracvédők fölé egy hűtő lepedőt, majd egy gumis lepedőt húz az ágyra. „Valószínűleg mindenkiben felmerül a kérdés: hogy marad ez a sok lepedő és gumis matracvédő a helyén? – mondta Maggie, aki egyetért abban, hogy kevés idegesítőbb dolog van az ágyban, mint amikor csúszkálnak a különböző rétegek. – Létezik olyan pánt, ami egyben tartja az ágyneműt.”

A világ legkényelmesebb ágyának bevetésével elérkeztünk a végső simításokig. Párna és dupla méretű paplan, mert az a jó, ha mindenhol betakar és nem lóg ki a takaróból egyetlen porcikánk sem. Az ágy tetejére jöhet az ágytakaró, ami megvédi az ágyneműt az állatszőrtől, foltoktól. A legjobb a selyem vagy szaténpamut anyagból készült, ez mindig hűvös érzetet biztosít.

Lehet, hogy az ágynemű áthúzásának napja nem lenne a kedvencünk ennyi réteggel, de egy ilyen luxus, hűtőlepedős kényelmes ágy reményében azért lehet, hogy megérné a fáradozás.

Forrás: Apartment Therapy, fotó: Unsplash